Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken en Amstel weer te koop in alle supermarkten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken en Amstel weer te koop in alle supermarkten

12 april 2007 om 13:22

De afgelopen anderhalve maand was het bier van Heineken niet meer te koop bij tientallen supermarkten van onder meer Sligro, Jumbo, Deen, Dekamarkt, Spar en Poiesz omdat de ketens het bier te duur vonden.

Heineken en Amstel weer te koop in alle supermarkten

De Superunie is nu gestopt met het handelsboycot van Heineken en Amstel-bier. Beide partijen hebben eind vorige week een overeenkomst gesloten over nieuwe leveringsvoorwaarden.

Lees ook

Over de inhoud van de overeenkomst is niets bekend. “Sinds vorige week voeren wij weer een normaal assortiment bier”, aldus Fredrix (Superunie-directeur). Hoewel de leden van Superunie weer Heineken en Amstel bier in huis kunnen halen, is de directeur voorzichtig. “Een inkoper is nooit een tevreden mens.”

De inkoopcombinatie verzorgt de inkoop van goederen voor ongeveer vijftien supermarktketens. Conflicten tussen fabrikanten van levensmiddelen en supermarktketens komen vaker voor. Vorig jaar kregen bierbrouwer Grolsch en Albert Heijn het met elkaar aan de stok. Het resultaat was dat Grolsch tijdelijk moeilijk in de winkels van de Zaanse grootgrutter te vinden was.

Update (16-04-2007 20:46):
De zes weken durende boycot van Heineken-bieren door de bij inkooporganisatie Superunie aangesloten supermarkten heeft niets opgeleverd. Met Superunie is overeenstemming bereikt over de manier waarop de voogestelde prijsverhoging van 29 januari doorgevoerd wordt, aldus Heineken in een toelichting aan het vakblad Distrifood. Superunie-directeur Frans Fredrix liet tegenover het ANP alleen weten niet content te zijn met de afloop van het conflict.

Cookie instellingen