Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken lanceert \'Star Bottle\'

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken lanceert Star Bottle

20 maart 2013 om 13:56

Heineken introduceert deze week een nieuwe fles voor de thuismarkt in Nederland. De geheel groene Heineken 30cl retourfles draagt de naam Star Bottle en vervangt de huidige bruine fles.

Heineken Star Bottle
Heineken met S tijdens jubileum in 2017
Heineken Experience

Uiterlijk & kwaliteit

De nieuwe fles heeft een moderne strakke look door een opvallende reliëfbedrukking en een doorzichtig plastic etiket. De Star Bottle is verder makkelijk te herkennen aan de nieuwe zilverkleurige kroonkurk.

“De kwaliteit van de nieuwe Star Bottle straalt de wereldklasse van Heineken uit en heeft een perfecte fit met het merk, waarbij de waarden ‘verfrissend’, ‘modern’, ‘dynamisch’ en ‘innovatief’ centraal staan”, zegt Hans Böhm, marketing directeur Heineken Nederland.

Duurzaam

De nieuwe groene fles is zoals het Heineken betaamt ook duurzamer. De Star Bottle is 6% lichter en het doorzichtige plastic etiket wordt geschikt gemaakt voor hergebruik. Hoewel de verpakking nieuw, duurzaam en modern is, is het bier in de fles nog steeds van de vertrouwde hoogwaardige kwaliteit waar Heineken om bekend staat.

Lees ook

Ook het groene Heineken krat blijft onveranderd, en daarmee het huidige retoursysteem; de meest duurzame verpakkingsvorm voor thuisverbruik. Heineken bier uit het krat is het meest populaire product van de bierbrouwer, maar liefst 1 op de 4 Nederlanders heeft thuis een groene krat Heineken staan.

Vergroening voltooid

Het Heineken groen bestaat al sinds 1943, toen de eerste groene fles naar de Verenigde Staten werd verscheept. De vergroening van het Heineken merk in Nederland is ongeveer twintig jaar geleden ingezet. In 1992 hebben we in Nederland afscheid genomen van de Heineken rode kroonkurk, in 1998 van de gele kratten en in 2000 zijn ook de Heineken lichtbakken in de horeca groen geworden. “Met de introductie van de Star Bottle is de vergroening van het Heineken merk in Nederland voltooid”, concludeert Ralph Rijks, marketing manager Heineken in Nederland. “Vanaf deze maand stromen meer dan 100 miljoen nieuwe Star Bottles de supermarkt in, en kan heel Nederland zelf onze mooie nieuwe fles bewonderen en natuurlijk proberen.”

Aanbieding

Mocht dit vernieuwde Heineken krat in de aanbieding komen, zie je dat natuurlijk als eerste op onze aanbiedingen pagina!

Cookie instellingen