Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jongensactie wordt droom die uitkomt: Drachtster Brouwers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jongensactie wordt droom die uitkomt: Drachtster Brouwers

15 augustus 2015 om 14:00

Wat begon als een ludieke jongensactie om zelf een biertje te maken, vloeide uit in een studie bij Stichting Bieropleidingen Nederland.

Na jaren van actief experimenteren hebben ze met Koningshert een, naar eigen zeggen, kwalitatief perfect bier.

Koningshert logo
Drachtster Brouwers Koningshert
Koningshert logo

De Drachtsterbrouwers, Wilmer Woudwijk en Kees van der Heide zijn met vlag en wimpel geslaagd voor zowel het theorie- als het moeilijke blindproeven examen op de studie bij Stichting Bieropleidingen Nederland.

De heren kochten professionele brouwspullen, huurden een locatie af en begonnen recepten te ontwikkelen met brouwsoftware. Na jaren van actief experimenteren hebben ze met Koningshert een, naar eigen zeggen, kwalitatief perfect bier.

Koningshert Weizen Flesjes Koningshert Weizen

De Drachtster Courant ging erop uit om meer te weten te komen over deze twee Frieze mannen. Wilmer en Kees willen maar al te graag vertellen over hun brouwsel: 

Lees ook

"Het draait om kijken, ruiken en proeven. Koningshert heeft een prachtige blonde kleur met een mooie witte schuimkraag. Dit is een Weizen, gebrouwen met bron- en grondwater. Dat gebeurt niet vaak bij kleine brouwerijen zoals die van ons. De basis bestaat uit tarwe, gerst en twee soorten hop. Koningshert is heerlijk dorstlessend met een passend alcoholpercentage,” aldus Kees

Wilmer vult aan: "Je ruikt het fruitige aroma van een snoepbanaantje. Dit hoort thuis in een echte Weizen. Koningshert heeft een volle romige tarwesmaak met een klein zuurtje erdoorheen. Het ruikt en smaakt precies zoals we het recept hebben gemaakt. En daar zijn we erg trots op.”

Presentatie Koningshert

Koningshert wordt gepresenteerd op zaterdag 22 augustus 2015 feestelijk gepresenteerd in grandcafé-restaurant ’t Smelnehûs in Drachten. Vanaf 14.00 uur kunt u Koningshert bestellen en zullen er tal van leuke verrassingen zijn. De officiële presentatie begint om 21.00 uur.

Kun je niet wachten op de officiële presentatie? Koningshert is vanaf 15 augustus al verkrijgbaar bij grandcafé-restaurant ’t Smelnehûs. Vanaf deze datum zal Koningshert ook in de schappen liggen bij Mitra Geertsma aan De Marke in Drachten.

 

Cookie instellingen