Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jupiler Blue moet door AB InBev uit de schappen worden gehaald

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jupiler Blue moet uit de schappen

09 juli 2012 om 15:44

Het Alcoholarme bier 'Jupiler Blue' moet door AB InBev uit de schappen worden gehaald. De flesjes en de blikjes lijken te veel op die van het pils 'Maes'. Alken-Maes, de brouwerij van Maes, bracht het nieuws naar buiten.

Maes logo
Jupiler logo

"Alken-Maes is verheugd om vast te stellen dat de rechter de argumentatie van Alken-Maes volgt, en bevestigt dat de nieuwe verpakking van Jupiler Blue kan leiden tot misleiding en zelfs verwarring van de consument", aldus Alken-Maes in een persbericht.

Lees ook

Maatregel

Zodra het vonnis is getekend start er een termijn van één maand, waarin AB InBev 'Jupiler Blue' uit de schappen moet halen. Mocht er na een maand nog steeds Jupiler Blue in de schappen liggen dan zal AB InBev een dwangsom van 50 euro per flesje of blikje moeten betalen.

Geen verwarring

AB InBev heeft al aangegeven in beroep te gaan tegen het vonnis, maar meldt ook dat de beslissing van de rechter wordt gerespecteerd. De Belgische brouwer blijft ervan "overtuigd dat er geen risico is op verwarring bij de consument tussen de verpakking van Jupiler Blue en die van Maes Pils", luidt het in een communiqué.

Geen monopolie op 'blauw'

AB InBev is ook van mening dat er geen monopolie op de kleur 'blauw' kan worden geëist. "Verschillende biermerken gebruiken blauw als dominante kleur op hun etiketten", geven zij aan. De concurrent zal nu vragen de merkregistratie van Alken-Maes te annuleren op grond van 'gebrek aan onderscheidend vermogen'.

Cookie instellingen