Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lindeboom eert Limburgse biercultuur met vastelaoveseditie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lindeboom Bierbrouwerij eert Limburgse biercultuur met unieke vastelaoveseditie

09 januari 2024 om 10:43

Lindeboom Bierbrouwerij, met trots gevestigd in Limburg, brengt een eerbetoon aan de rijke Limburgse biercultuur met de lancering van een bijzondere Vastelaoveseditie van hun traditioneel gebrouwen pilsener.

Lindeboom vastelaoveseditie 2024
Lindeboom logo
Lindeboom bierbrouwerij

Vastelaoveseditie Lindeboom Pilsener

De vastelaoveseditie van het Lindeboom Pilsener met de bijbehorende slogan: ‘Oet Limburg kump de pils!’ is voorzien van een Roeëd, Gael en Greun vastelaovesetiket. Hiermee viert Lindeboom niet alleen de lokale tradities maar ook hun historische band met het Limburgse cultuurfeest.

Lindeboom pilsener in vastelaoveseditie De slogan ‘Oet Limburg kump de Pils!’ is een knipoog naar de Limburgse collega brouwerijen. Nu er nog maar drie echte Limburgse Pils brouwerijen zijn, maakt Lindeboom zich hard voor de toekomst van de Limburgse biercultuur. Tijdens traditionele Limburgse cultuurfeesten moet er gewoon in Limburg gebrouwen pils geschonken worden.

Traditie in een flesje

Deze speciale editie van Lindeboom Pilsener belichaamt meer dan 153 jaar aan traditioneel brouwen, waarbij het bier zes weken wordt gelagerd. Hiermee is Lindeboom de enige brouwerij die het Slow Brewing keurmerk mag voeren in Nederland.

Lees ook

De keuze voor Slow Brewing staat centraal in het productieproces van Lindeboom. Dit betekent niet alleen tijd nemen voor het brouwproces, maar ook zorgvuldig omgaan met pure, natuurlijke grondstoffen gecombineerd met de ambacht van het traditioneel bierbrouwen. Slow Brewing resulteert in een rijpere smaak, minder foezelalcohol en een voller aromaprofiel.

"Wij staan voor tijd, integriteit, ambacht en authenticiteit. De factor tijd is het belangrijkste element in ons brouwproces. Het geeft de natuurlijke aroma's de tijd om tot hun recht te komen, wat je terug proeft in ons bier," aldus Brouwmeester Marko Versteeg bij Lindeboom Bierbrouwerij.

De Limburgse Vastelaoveseditie van Lindeboom Pilsener is nu tijdelijk verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten. Voor meer informatie over deze speciale editie, het Slow Brewing keurmerk en de passie van Lindeboom Bierbrouwerij, bezoek www.lindeboom.nl of neem contact op met Guido Gielen.

Lindeboom oet limburg kump de pils

Cookie instellingen