Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Meer weten over bier? Volg een opleiding!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Meer weten over bier? Volg een opleiding!

03 augustus 2014 om 14:36

Voor iedereen die meer wil weten over bier is het vanaf eind oktober mogelijk om een opleiding te volgen voor een biercertificaat.

logo vako
La Trappe Trappist logo
De Koningshoeven brouwerij

Stichting Dranken Educatie Nederland

Vanaf eind oktober is het mogelijk om je nog meer te verdiepen in bier! Voor iedereen die zijn dorst naar meer kennis over bier wil stillen. Bij de VAKO kun je de driedaagse opleiding volgen.

De VAKO is het opleidingsinstituut van Stichting Dranken Educatie Nederland en heeft als doel vakkennis en vakbekwaamheid in de drankenwereld te ontwikkelen en bewaken. Deze stichting bestaat al sinds 9 maart 1951.

Les van bierologen

De opleiding is samengesteld uit Masterclasses die worden gegeven door bieroloog Peter van der Arend en biersommelier Fiona de Lange. Daarnaast wordt er een bezoek gebracht aan brouwerij Bavaria en aan trappistenbrouwerij La Trappe. De opleiding wordt afgesloten met een examen, waarna de deelnemer het biercertificaat niveau 2 ontvangt.

Lees ook

Inhoud van de cursus

Tijdens deze bieropleiding komen verschillende aspecten aan bod:

- Geschiedenis van bier
- Nederlandse bierverordening
- Grondstoffen voor bier
- Factoren van invloed op biertype
- Het bierbrouwproces
- Het gistingsproces
- Verschillende biertypen
- Trends
- Bier en spijs

Ook het proeven van bier komt tijdens de opleiding aan de orde, je proeftechnische vaardigheden worden hierdoor ontwikkeld. 

Er geldt een minimaal aantal deelnemers van 20 en een maximum van 40. Om het biercertificaat te behalen heb je geen speciale vooropleiding nodig, iedereen kan instromen. De eerste opleidingsdag is op maandag 27 oktober 2014.

Cookie instellingen