Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Meest verkochte bier ter wereld niet van AB InBev / SABMiller

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Meest verkochte bier ter wereld niet van biergigant

03 maart 2016 om 11:26

SAB Miller verkoopt zijn belang in de Chinese brouwer Snow.

Hierdoor zal de grootste brouwerij ter wereld (na fusie van SAB Miller en AB InBev) niet het meest verkochte biermerk ter wereld bezitten.

Snow bier glas en flesje

De verkoop van Snow door SAB Miller kan AB Inbev helpen om toestemming te krijgen voor de overname van SAB Miller.

Snow Beer

Snow bier blikje en flesje De Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer SAB Miller geeft zijn belang in de Chinese brouwer Snow op. Het belang van 49 procent gaat tegen een zeer voordelige prijs naar joint-venturepartner China Resources Beer.

De verkoop past in de geplande overname van SAB Miller door de Belgische-Braziliaanse marktleider AB InBev, zo maakte de Leuvense brouwer woensdag bekend.

Lees ook

1,6 miljard dollar

China Resources Beer betaalt 1,6 miljard dollar (1,47 miljard euro) voor de 49 procent van Snow Breweries die het nog niet in handen had. Het bier Snow is in volume uitgedrukt het meest verkochte bier ter wereld.

De prijs die China Resources Beer betaalt, ligt veel lager dan analisten hadden verwacht. Op basis van wat gebruikelijk is in de sector, gingen zij uit van minstens het dubbele.

De verkoop kan AB InBev helpen om goedkeuring te krijgen van de Chinese concurrentieautoriteiten voor de overname van SAB Miller.

Bron: Standaard.be

Cookie instellingen