Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Olivier Utrecht winnaar vijfde Bier en Gastronomie Award

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Olivier Utrecht winnaar 5e Bier en Gastronomie Award

02 juni 2013 om 08:09

Het Biergenootschap der Lage Landen reikte zaterdag 1 juni in de Brand brouwerij de Bier & Gastronomie Award uit aan Belgisch biercafé Olivier uit Utrecht.

winnaar bier en gastronomie

Chef kok Mark van der Star en assistent bedrijfsleider Johan Schmit ontvingen de Award uit handen van ere-grootheraut Andries de Groen. Olivier is een uitstekend café waar je ook uitstekend kunt eten. Over bier en spijscombinaties is goed nagedacht. Niet alleen Belgische bieren, maar ook bieren uit de regio staan op de kaart. De bediening is gastvrij en weet waarover ze spreekt.

cafe olivier

Smaakbeleving

Steeds meer restaurants, brasseries en eetcafés ontdekken het drinken van bier bij de maaltijd. Niet alleen biedt bier een rijke variëteit aan smaken, die in andere dranken niet terug te vinden zijn, ook het koolzuur in bier verhoogt de smaakbeleving. Dat bier in verhouding met wijn minder alcohol bevat, is een bijkomend voordeel. Tijdens de uitreiking, die plaatsvond tijdens de Nederlandse Brouwerij Dagen bij brouwerij Brand in Wijlre konden bezoekers proeven van een salade van asperges, paprika en paling met Brand Lentebock en een beenham met vijgen en mascarpone met Mommeriete Vrouwe van Gramsbergen.

bier en gastronomie awards 2013

Lees ook

“Een van de doelstellingen van het Biergenootschap der Lage Landen is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd”, geeft Andries de Groen aan. “Daartoe is voor de vijfde maal een wedstrijd om de Bier & Gastronomie Award georganiseerd, waaraan een tiental horecabedrijven heeft deelgenomen.” Na een halve finale in Amsterdam heeft de jury, onder leiding van Henri Reuchlin van het Bierburo, een vijftal finalisten bezocht. Dit zijn Het BrouwcafÄ—  uit Scheveningen, De Poshoorn uit Maastricht, Café Olivier uit Utrecht, Ruyterhof uit Rijsbergen en Jopenkerk uit Haarlem.

“We merken dat de kwaliteit van de bieradviezen ieder jaar toeneemt”, aldus de Reuchlin. “Gasten durven ook vaker een bijpassend bier aan tafel te bestellen omdat ze ontdekken dat het gewoon lekker is.

Eerdere Awards werden gewonnen door Dégust in Hoogeveen, Streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, Proeverij Caruso in Roosendaal en Restaurant Lieve in Amsterdam.

Cookie instellingen