Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Onzekerheid over megafusie na Brexit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Onzekerheid over megafusie na Brexit

28 juni 2016 om 09:43

Brexit zou de overname van SAB Miller door AB InBev in gevaar kunnen brengen. De Britse pond is flink in waarde gedaald, waardoor SAB Miller het overnamebod nu te laag vindt.

Ook voor Grolsch zou dit consequenties kunnen hebben.

Fusie AB InBev en SAB Miller na Brexit in gevaar

AB InBev, het grootste brouwerijconcern ter wereld, bood vorig jaar november 44 pond per aandeel SAB Miller. Dat bod was na lang en hard onderhandelen tot stand gekomen. De directie van SAB Miller verklaarde zich akkoord. Niets leek een overname toen meer in de weg te staan, behalve dan de verschillende mededingingsautoriteiten.

Grolsch

Grolsch wordt Japans? Omdat Anheuser-Busch InBev een te sterke positie zou krijgen op de Europese biermarkt moesten verschillende bedrijfsonderdelen van SAB Miller worden verkocht. SAB Miller deed Grolsch, het Italiaanse Peroni en het Britse Meantime in de verkoop. De Japanse brouwer Asahi wil de merken overnemen. Die verkoop is echter afhankelijk van het doorgaan van de overname van SAB Miller door Anheuser-Busch InBev.

Lees ook

Minder aantrekkelijk bod

Het bod van 44 pond per aandeel is nu een heel stuk minder aantrekkelijk geworden voor aandeelhouders. In dollars omgerekend werd er in november nog 108,60 dollar geboden, nu is dat nog maar 95 dollar waard. De deal zou volgende maand rond moeten komen en op dat moment moet de SAB Miller-directie opnieuw een aanbeveling doen aan de aandeelhouders.

Cookie instellingen