Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Populariteit van pils daalt in België

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Populariteit van pils daalt in België

06 juni 2013 om 10:51

Onder 5000 ondervraagde Belgische bierliefhebbers is de populariteit van pils flink gedaald. Pils blijft alsnog wel de favoriete biersoort. De populariteit van regionale bieren en speciaalbieren is daarentegen juist gestegen.

Populariteit van pils daalt in België

Enquête

Bij de 5000 ondervraagde Belgische bierliefhebbers is de populariteit van pils flink gedaald. Dat blijkt uit een enquête van de Federatie van Belgische Brouwers. Nog slechts 27,3 procent van de ondervraagde bierliefhebbers beschouwt pils als zijn favoriete biersoort. Vorig jaar was dat nog 39,4 procent. Ondanks de flinke daling blijft pils nog wel het populairste bier voor de Nederlandstalige Belg.

Speciaalbieren

De flinke daling van pils is vooral te danken aan de vele speciaalbieren. De regionale bieren zijn in populariteit gestegen met 6,7 procent. Ook de trappistenbieren en abdijbieren maakten een groei van 3 en 1,5 procent mee.

Lees ook

Groei

Bier maakt een goede groei mee. Zelfs in restaurants drinkt 30 procent van de ondervraagden liever bier dan wijn bij hun diner. De meeste ondervraagden zijn van mening dat restaurants, naast wijn, ook een selectie bieren zouden moeten aanbieden. Steeds meer restaurants laten al hun eigen speciaalbieren brouwen om bij de maaltijden te serveren.

Bier in restaurants stijgt steeds verder in populariteit. In tien jaar tijd is er sprake van een toename van 10 procent!

Top 5 van de favoriete bieren

Cookie instellingen