Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Prijs krat bier gaat waarschijnlijk flink omhoog

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Prijs krat bier gaat waarschijnlijk flink omhoog

13 september 2007 om 12:52

Slecht nieuws. Zeer slecht nieuws zelfs. Ab Pasman, topman van Grolsch, heeft tegenover De Telegraaf gezegd dat volgend jaar de prijs van bier flink omhoog zal gaan.

Prijs krat bier gaat waarschijnlijk flink omhoog

Lees ook

Op basis van uitgelekte kabinetsplannen en uitspraken van Grolsch-topman Ab Pasman valt op te maken dat de prijs van ons geliefde gerstenat flink zal stijgen. Door de gestegen grondstofkosten moet volgend jaar 'meer dan een paar procent' worden betaald voor bier, aldus Pasman tegenover De Telegraaf. Grolsch kondigde aan de hogere kosten door te berekenen aan de klant. Per krat gaat het hierbij al gauw om bedragen van minimaal 50 cent.

Een woordvoerder van Heineken bevestigt aan de krant dat de gehele bierindustrie wordt geconfronteerd met de snelstijgende kosten. Met name de prijs van mout schiet omhoog. Door het groeiende areaal dat wordt aangewend om biobrandstoffen te produceren, stijgt de prijs van gerst, dat de basis vormt voor mout. Hier komt nog bij dat slechte oogsten ook een sterk prijsopdrijvend effect hebben. Waar voorheen voor een ton mout 200 euro werd betaald, moet daar nu al 550 euro voor worden neergeteld.

Hier bovenop komt nog de door het kabinet aangekondigde accijnsverhoging op bier. De accijns op een flesje bier gaat met twee cent omhoog naar elf cent, waardoor een krat bijna 50 cent duurder wordt. Het kabinet hoopt met de accijnsverhoging op bier en wijn 200 miljoen euro op te halen voor de schatkist en alcoholmisbruik onder jongeren tegen te gaan.

Dus ruim de garage alvast op en koop in december van dit jaar een flinke voorraad bier in...

Cookie instellingen