Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rookverbod dreigt voor complete horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rookverbod dreigt voor complete horeca

08 juni 2006 om 23:09

Voor de horeca dreigt een algeheel rookverbod. Dat komt er volgend jaar als ondernemers niet beter hun best doen om rookvrije zones te creeren in hun zaken. Dat heeft minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst (VVD) donderdag gezegd.

Rookverbod

Vorig jaar is een stappenplan van start gegaan dat moet leiden tot een rookvrije horeca. Uit een evaluatie van Clean Air Nederland (CAN) is gebleken dat elf procent van de ondernemers meewerkt aan het plan. Volgens afspraken had dit 85 procent moeten zijn.

CAN-voorzitter Willem van den Oetelaar noemt het stappenplan van Hoogervorst 'een cosmetische oplossing'. Het lijkt hem beter een datum af te spreken waarop de gehele horeca rookvrij moet zijn. Het convenant met brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland (KHN) moet volgens CAN worden ingetrokken. De PvdA liet donderdag weten ook voor beëindiging van het convenant te zijn. De partij wil dat met ingang van 2008 een algeheel rookverbod geldt. Hoogervorst spreekt binnenkort met KHN over de voortgang van het stappenplan.

CAN diende in mei een burgerinitiatief in bij de Tweede Kamer. Daarmee wil de vereniging bereiken dat er hoofdelijk gestemd wordt over een algeheel rookverbod in de Kamer. Volgens Van den Oetelaar is een Kamermeerderheid daarvoor.

Cookie instellingen