Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rotterdammers brouwen lekkerste bier in België

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rotterdammers brouwen lekkerste bier in België

20 mei 2013 om 09:29

18 mei 2013 werd de Bierbattle der Lage Landen gehouden. Voor het eerst met Nederlanders en direct ook met succes. De jury bekroonde het hobbybier gebrouwen door Jan en Harmen uit Rotterdam tot winnaar.

jan en harmen winnaars biercompetitie

Tijdens de bierwedstrijd in het Belgische Beverlo werd Barlimon’s Best van de Rotterdamse hobbybrouwers ‘Jan en Harmen’ is uitgeroepen tot Beste Hobbybier der Lage Landen. Eden Quadruppel van de Belgische studenten ‘De Lustige Brouwers’ kreeg de titel van Beste Studentenbier der Lage Landen. De jury maakte de uitslag op 18 mei bekend.  De winnende teams winnen elk 500 liter van hun eigen bier.

Lees ook

Biercompetitie

Brouwland organiseerde de biercompetitie dit jaar voor de vierde keer en voor het eerst stond de wedstrijd voor hobbybrouwers ook open voor Nederlandse deelnemers. Meteen in het eerste jaar kaapt het enthousiaste brouwteam ‘Jan en Harmen’ uit Rotterdam de hoofdprijs weg voor de neus van Belgische bierkenners. In totaal schreven zich begin dit jaar 125 ploegen uit België en Nederland in voor de Bierbattle der Lage Landen. Elk van deze teams brouwde en bottelde zijn eigen bier. Na een grondige proefsessie selecteerde de professionele jury per categorie, Beste Hobbybier en Beste Studentenbier, de vijf beste bieren. De teams achter deze bieren namen het vandaag tegen elkaar op tijdens de finale.

Twee winnaars

De jury, bestaande uit acht gerenommeerde bierkenners, proefde de tien finale bieren blind en met passie. Onder andere Jean-Marie Rock van Brouwerij Orval en Yannick Boes, oud-directeur van brouwerij Alken-Maes, velden hun oordeel en riepen Barlimon’s Best uit Rotterdam uit tot Beste Hobbybier en Eden Quadruppel van de Belgische studenten uit Weelde uit tot Beste Studentenbier der Lage Landen.

Beide teams winnen 500 liter van hun eigen bier. De geschiedenis leert echter dat het waarschijnlijk niet bij die 500 liter blijft. Het Brugse team ‘de Hippe Hoppers’ die de Brouwland Biercompetitie vorig jaar wonnen met hun bier ‘Bryggja Tripel’ verkochten ondertussen hun eerste 2.000 liter in een mum van tijd uit.

Cookie instellingen