Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

SABMiIler wil Heineken overnemen - Heineken slaat bod af

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

SABMiIler wil Heineken overnemen

15 september 2014 om 12:52

SABMiller heeft Heineken benaderd met het aanbod de Nederlandse brouwer over te nemen. Heineken heeft het bod echter afgeslagen.

Heineken slaat bod SABMiller af

Bescherming tegen overname AB InBev

Gistermiddag is bekend geworden dat het Zuid-Afrikaanse SABMiller een bod heeft gedaan om Heineken over te nemen. Wanneer het bod had plaatsgevonden en voor welk bedrag SAB Miller Heineken had willen kopen werd niet onthuld. SABMiller wil zich op deze manier wapenen tegen interesse van AB InBev, de grootste brouwer ter wereld.

Heineken slaat bod SABMiller af

Gisteravond heeft Heineken bekend gemaakt dat SABMiller inderdaad toenadering heeft gezocht met betrekking tot een mogelijke overname. De Nederlandse brouwer besloot echter dat zo'n deal niet uitvoerbaar zou zijn. De familie Heineken heeft laten weten dat zij "het erfgoed en de identiteit van Heineken als zelfstandige onderneming" willen behouden. De familie en het bestuur van het bedrijf hebben er alle vertrouwen in dat zij voor verdere groei kunnen zorgen.

Drie grootste brouwers ter wereld

Lees ook

AB-InBev is ontstaan uit de fusie van het Amerikaanse Anheuser Busch met een Braziliaanse branchegenoot. Ze produceren ongeveer 20 procent van het biervolume in de wereld. Eind 2013 hadden SABMiller en Heineken aandelen van respectievelijk 9,6 procent en 9,3 procent op de mondiale biermarkt. Samen zouden zij inderdaad een stevige concurrent worden, maar voorlopig is hier vanuit Heineken geen interesse in.

SABMiller beraadt zich nu op een volgende stap, waarbij het nog niet zeker is of er een nieuw bod zal worden gedaan.

Grootste overname in de biermarkt

Een eventuele overname van Heineken zou de grootste ooit kunnen worden in de biermarkt, waarin de afgelopen jaren al veel beweging is geweest. De grootste overname tot nu toe is die van Anheuser-Busch door InBev in 2008.

sitestat

Cookie instellingen