Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadshaven Brouwerij brengt bieren op blik uit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadshaven Brouwerij brengt bieren op blik uit

26 oktober 2023 om 13:00

Stadshaven Brouwerij uit Rotterdam heeft twee van haar bieren op blik uitgebracht. De brouwerij werkte samen met de digitale blik drukkerij NOMOQ om dat te bewerkstelligen.

Twee bieren van Stadshaven nu ook op blik
Alexander Bruring, Harm van Deuren en Wesley Aarse in de Stadshaven Brouwerij
Stadshaven Kraken Blond ingeschonken

Stadshaven bier op blik

Stadshaven is een samenwerking aangegaan met NOMOQ voor de productie van blikken Octopus Blond en Moray IPA, de eerste blikken in het portfolio van de brouwerij. De blikken zijn onlangs gedebuteerd op Gastvrij Rotterdam, waar meer dan 500 deelnemers aan het evenement aanwezig waren. 

Stadshaven Moray IPA blikje "Het was erg leuk om de nieuwe blikjes bij Gastvrij te hebben, want we kregen veel complimenten over de uitstraling. Mensen gaven aan dat de illustratie er echt uitspringt en dat zelfs de textuur aanvoelt als kwaliteit. De eerste indruk was dus erg goed," zegt Stadshaven Brouwerij marketeer Nina Landl.

Bij de beslissing om uit te breiden naar brouwsels in blik, heeft Stadshaven niet alleen gekeken naar het uiterlijk van de blikken, maar ook naar het conservenproces en het duurzaamheidsaspect.  "De voorbeelddoos die NOMOQ stuurde was geweldig. We waren gefascineerd door het uiterlijk van de blikken en hoe er geen bufferruimte is. Je kunt het volledige blik gebruiken voor de inhoud en de illustratie, en je bent niet beperkt zoals bij etiketten. En digitaal drukken werkt ook goed met onze afvullijn. Je hoeft de blikjes niet in te pakken, dus het proces verloopt efficiënter," zegt Nina. "We vinden het ook leuk dat de blikjes oneindig recyclebaar zijn, en dat we geen plastic etiketten hebben is ook beter voor het recyclingproces."

Lees ook

Daarnaast zorgt de keuze voor bier op blik voor een lagere 'carbon footprint'. Blikjes zijn ten eerste lichter dan flesjes en ze zijn ook gemakkelijker te stapelen. Dit zorgt ervoor dat het transport van het bier zuiniger kan. Bekijk alle voordelen van bier op blik.

Dit zijn voorlopig de enige bieren van Stadshaven die op blik worden uitgebracht, maar de verwachting is dat er in 2024 meer bieren van de Rotterdamse brouwerij op blik worden afgevuld. Octopus en Moray zijn nu zowel op blik, fles als fust beschikbaar. Het blik zal de flesjes niet gaan vervangen. 

Duurzaamheid bij Stadshaven

Duurzaamheid zit in het DNA van Stadshaven en dat zie je terug in bijna elke manier waarop het bedrijf werkt, van de 1.000 zonnepanelen op het dak van de brouwerij tot de manier waarop ze omgaan met hun gebruikte graan. Stadshaven werkt samen met lokale boerderijen om het graan te hergebruiken als veevoer, waarna de zuivelproducten terugkomen in het restaurant van de brouwerij. 

"We werken samen met de baanbrekende Floating Farm in de haven, de eerste drijvende melkveehouderij ter wereld. Er is ook een bakkerij die ons gebruikte graan opnieuw gebruikt en er zuurdesembrood van maakt. Onze chef-koks in de gastropub verwerken zowel de zuivelproducten als het brood in hun culinaire creaties, dus de cirkel is rond," zegt Nina. 

Stadshaven werkt ook samen met het bedrijf Rainmaker aan een proefproject om afvalwater van het brouwproces op te vangen, dat vervolgens wordt gerecycled en gefilterd om weer schoon water te produceren.  "Duurzaamheid was een deel van de reden dat we ervoor kozen om met NOMOQ te werken, omdat duurzaamheid in het proces zit van alles wat we als bedrijf doen," zegt Nina.  

Cookie instellingen