Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Steeds meer Nederlanders bij Biercompetitie van de Lage landen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Steeds meer Nederlanders bij Biercompetitie van de Lage landen

09 april 2014 om 14:16

Het aantal deelnemers aan de Brouwland Biercompetitie is dit jaar sterk gestegen. Er doen 27 teams uit Nederland mee. De overwinning van de Nederlandse inzending vorig jaar, maar ook het feit dat steeds meer jongeren en vrouwen bier brouwen heeft ongetwijfeld belangstelling opgewekt. 

Brouwland biercompetitie

Bier brouwen

Het zelf brouwen van bier is een snel groeiende hobby in Nederland en België. Steeds meer bierliefhebbers gaan thuis aan de slag met eigen recepten om een uniek en lekker biertje te brouwen. Wat opvalt is de toename van het aantal vrouwelijke deelnemers. Vroeger was het vooral een mannen hobby, de laatste jaren ontdekken steeds meer vrouwen en ook jongeren de kick van het zelf brouwen.

Dit zie je terug in de deelnemerslijst van de jaarlijkse Brouwland Biercompetitie. ''In 2013 hadden we 126 inschrijvingen. Dit jaar hebben zich maar liefst 54 teams meer aangemeld. Dit zijn stuk voor stuk liefhebbers die hun brouwsel graag professioneel willen laten beoordelen en zich willen meten met hun collega-hobby brouwers. De winnaar krijg 500 liter gratis bier naar eigen recept'', vertelt Stijn Michiels van Brouwland.

Lees ook

Belgen willen titel terug

Het aantal Nederlandse deelnemers aan de bierbrouw wedstrijd is in 2014 verdubbeld. Tijdens de vorige editie, het eerste jaar van Nederlandse deelname, gingen de Rotterdamse brouwers van ''Barliman's Best'' met de titel ''Beste Hobbybier van de Lage landen'' aan de haal. Ze versloegen de Belgen op hun eigen terein. De Belgische deelnemers zullen er alles aan doen om de titel weer terug te krijgen.

Finale op 7 juni

De inschrijving voor deelname aan de Bier battle 2014 is inmiddels gesloten. Tijdens een workshop, half mar in Utrecht, kregen de Nederlandse deelnemers van brouwmeester Dirk de Kelver van de Brouwland Academy een stroomcursus bierboruwen. Op 29 april starten de voorrondes. Een professionele jury zal dan de ingeleverde brouwsels proeven. Per categorie keizen ze vijf teams voor de finale op 7 juni aanstaande. Dan zal blijken of een Nederlands team opnieuw met de titel ''Beste hobbybier van de Lage landen'' naar huis gaat.

Impressie van de workshop bierbrouwen voor Nederlandse deelnemers:

Cookie instellingen