Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stille Nacht voor de vijfde keer beste kerstbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stille Nacht voor de vijfde keer beste kerstbier

06 februari 2013 om 11:49

De Dolle Brouwers krijgen van de Objectieve Bierproevers Essense Regio (O.B.E.R.) de oorkonde voor het beste Belgische kerstbier 2012. De naam van deze prijswinnaar is Stille Nacht. Het is nu al de vijfde keer dat dit bier wordt verkozen tot winnaar.

Stille Nacht
Stille Nacht

Eerst plaats

Midden december 2012 organiseerde Objectieve Bierproevers Essense Regio voor de achttiende keer het Kerstbierfestival in Essen. In totaal lieten zij het publiek 174 soorten kerstbieren proeven, waarvan ongeveer 20 van het vat. Het publiek dat naar het bierfestival komt, is ook gelijk de jury. Er waren meer dan 3000 bezoekers die wel voor jury wilde spelen. Iedere deelnemer heeft zijn/haar top 3 aangegeven. Het bier met de meeste punten kreeg de titel.

Lees ook

Vijfde keer in de prijzen

Stille Nacht is deze keer de eerste plaats geëindigd. Afgelopen zaterdag heeft een delegatie uit Essen de oorkonde "Beste Kerstbier 2012" overhandigd aan de brouwer-eigenaar. Het is al de vijfde keer dat jet kerstbier de eerste plaats bemachtigd, want in 2005, 2007, 2010, 2011 werd hij al verkozen tot kerstbier van het jaar. De Dolle Brouwers brouwen al sinds 1982. Het is een zwaar kerstbier met een amber kleur. Het aroma is fruitig, appel-achtig en er zit wat droge kruidigheid in het palet. Het bier heeft een zoete afdronk.

Stille Nacht wordt gebrouwen in november en wordt begin december verkocht. In september is het bier al te bestellen. Stille Nacht wordt ook verkocht in Amerika, waar het een zeer zeldzaam product is. Er worden slechts 300 dozen met zes flessen aan de VS geleverd. 

De top 10 van 2012

BIER BROUWER
1 Stille nacht Dolle Brouwers/Esen
2 Tsjeeses (Struise Brouwers) Deca Services/Woesten
3 Sint-Bernardus Christmas Ale St.-Bernardus/Watou
4 Gouden Carolus Christmas 2008 Anker/Mechelen
5 Avec les Bons Vœux Dupont/Tourpes
6 Antwerps Winterstout Pakhuis/Antwerpen
7 N'lce Chouffe Duvel-Moortgat/Achouffe
8 Zonderik XII (Zonderik) Anders i.o./Halen
9 Armband4Winter 3 Fonteinen/Beersel
10 Stille Nacht Reserva Dolle Brouwers/Esen

Cookie instellingen