Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje drinken na het sporten is niet slecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Twee biertjes na het sporten is niet slecht

28 april 2014 om 14:10

Sport en bier drinken geen goede combinatie? Jawel! Uit onderzoek van de Spaanse hoogleraar fysiologie Manuel Castillo blijkt dat twee biertjes na het sporten geen kwaad kan! Op naar de voetbalkantine!

Een biertje drinken na het sporten is niet slecht

Bier na sport

Na een voetbalwedstrijd of een intensief fitnessprogramma is het heerlijk om een lekker ijskoud biertje te drinken. Maar dat voelt toch tegenstrijdig. Sommige mensen denken dat bier drinken na het sporten ervoor zorgt dat alle inspanning voor niets is geweest. Maar dat klopt dus niet!

Apres-ski aanleiding voor het onderzoek

Het onderzoek is ontstaan doordat professor Manuel Castillo na een dag skiën in de kroeg een biertje bestelde. Zijn vrienden vonden dit erg raar en er ontstond een felle discussie over het wel of niet drinken na het sporten. Toen Castillo informatie opzocht om zijn gelijk te bewijzen, bleek er nog geen onderzoek gedaan te zijn naar dit onderwerp.

Lees ook

Rennen op de loopband met bier als beloning

Castillo verzamelde een groep vrijwilligers die, verdeeld in twee groepen, een uur op de loopband moest rennen. De ene groep mocht na het rennen zoveel water drinken als ze wilden, de andere groep kreeg eerst twee koude biertjes geserveerd. Daarna mochten ze zoveel water drinken als ze wilden.

Voor, tijdens en na het sporten en drinken werd van beide groepen vrijwilligers het niveau gemeten van de hydratatie van het lichaam, eventuele ontstekingen, het immuunsysteem en de psychische gesteldheid. Hieruit bleek dat het drinken van bier geen merkbaar effect had in vergelijking met de groep die alleen water had gedronken.

Twee biertjes na sporten is maximum

Goed nieuws dus, lekker naar de kroeg na het sporten! Het is echter nog steeds niet goed voor je om je te buiten te gaan aan een grote hoeveelheid bier. Het maximale aantal biertjes dat je zonder merkbaar effect kan drinken is twee flesjes (660 ml). 

Professor Castillo is inmiddels begonnen aan de tweede fase van het onderzoek, dat hopelijk aan gaat tonen dat bier zelfs een gunstig effect kan hebben op de conditie en training van sporters. Wordt vervolgd!

Cookie instellingen