Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Veel protest tegen naamsverandering Cara Pils

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Veel protest tegen naamsverandering Cara Pils

24 februari 2015 om 09:00

Supermarktketen Colruyt wil zijn huismerk Cara Pils veranderen in Everyday Pils, maar daar zijn bierliefhebbers in België absoluut niet gelukkig mee.

Protest tegen plannen van Colruyt om Cara Pils op te doeken
Cara Pils
Cara Pils

Protest tegen naamswijziging Cara Pils

De Belgische supermarktketen Colruyt heeft plannen om de naam Cara Pils te laten verdwijnen. De retailer wil zijn budgetbier herdopen tot Everyday Pils, maar consumenten protesteren tegen de naamsverandering met een petitie, Facebook-acties en de hashtag #savecara. Colruyt overweegt ondertussen om terug te komen op zijn plannen.

Lees ook

Steun op social media

De petitie "Non! Contre Everyday, nous voulons Cara Pils" heeft al 2.567 handtekeningen verzameld en telt de Facebook-pagina "Tegen de naamsverandering van Cara Pils" al 7.048 likes. Daarnaast wordt met de hastag #savecara ook op Twitter actie gevoerd om “Cara Pils” te redden.

Komt Colruyt terug op besluit?

Colruyt bevestigt dat het overweegt om Cara Pils tot Everyday Pils te herdopen. De retailer wijst erop dat Cara nu al een Everyday-product is, getuige het kleine logo op de verpakking. Het protest tegen de naamsverandering is op korte tijd echter al zo groot geworden dat Colruyt nu mogelijk terugkomt op de plannen.

Cookie instellingen