Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winst Heineken gehalveerd - Heineken steeds minder populair

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winst Heineken gehalveerd

13 februari 2014 om 11:49

Heineken heeft gisteren haar jaarcijfers over 2013 bekend gemaakt. En zoals al was verwacht, bleek dat er sprake was van een sterke winstdaling: de winst is ten opzichte van 2012 zelfs gehalveerd.

Winst Heineken gehalveerd - Heineken steeds minder populair
Heineken Experience
Heineken met S tijdens jubileum in 2017

Winst Heineken gehalveerd

Gisteren maakte Heineken haar jaarcijfers van 2013 bekend. De derde brouwer van de wereld, na AB InBev en SABMiller, heeft te maken met een flinke winstdaling. De winst is gedaald van 2,91 miljard euro naar 1,36 miljard euro. De omzet van het bedrijf is overigens wel gestegen. Dit komt mede doordat Heineken vorig jaar een meevaller had van bijna 1,5 miljard euro, doordat ze Asia Pacific Breweries hebben overgenomen.

Lees ook

Merk Heineken minder populair

Het merk Heineken, dat wereldwijd toch als een premiummerk wordt gezien, ging erop achteruit. Er werd vorig jaar maar liefst één miljoen hectoliter minder verkocht. Vooral in de Verenigde Staten en Vietnam werd er minder Heineken gedronken. De ontwikkelingen in Mexico, Vietnam en Nigeria zullen scherp in de gaten worden gehouden, omdat dat relatief belangrijke markten zijn, aldus topman Jean-François van Boxmeer.

Heineken wereldwijd

De brouwer verwacht dat de Europese bierconsumptie in 2014 zal blijven afnemen. Maar in opkomende markten zoals Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Latijns-Amerika daarentegen, verwachten ze in het aankomende jaar meer bier te verkopen.

Ab InBev grote winnaar

Budweiser, het Amerikaanse merk van AB InBev, heeft het vorig jaar wel heel goed gedaan. Sinds de overname van Anheuser-Busch in 2009, wordt Budweiser internationaal steeds meer gedronken. In 2012 werd meer dan 20 miljoen hectoliter verkocht. Ook in 2013 groeit dit cijfer, want in het eerste halfjaar van 2013 was er sprake van een internationale groei met meer dan 7 procent. AB InBev publiceert haar jaarcijfers op woensdag 26 februari.

Cookie instellingen