Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerijen in Amsterdam | Amsterdamse bierbrouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerijen in Amsterdam

Brouwerijen in Amsterdam zijn talrijk! Bijvoorbeeld in Oud-Zuid, West of op De Wallen. Er zijn ook voldoende mogelijkheden voor een bezoek aan een Amsterdamse brouwerij om lokaal speciaalbier te drinken.

Amsterdam is een belangrijk centrum voor de Nederlandse biercultuur, heeft een aantal gerenommeerde brouwerijen en is ook de plaats met het hoogste aantal brouwerijen in Nederland. Van deze brouwerijen opereren er wel een heleboel als huurbrouwerij. Dat betekent dat de brouwerij geen eigen ketels heeft, maar de bieren in grotere volumes in de ketels van andere brouwerijen worden gebrouwen.

In Amsterdam kun je bij 20 brouwerijen het proeflokaal bezoeken.

Het aantal gesloten brouwerijen in Amsterdam is 40.

Filters zijn succesvol verwijderd

Sorteer & filter

Filters

Land

1

Plaats 1

Provincie 1

Soort

Voorzieningen

Lid van

Reset
Laat meer filter opties zien

Actieve brouwerijen

Amsterdamse brouwerijen

Inmiddels zijn er in Amsterdam meer dan 50 brouwerijen actief, die een breed scala aan bieren produceren. Van grote brouwerijen tot kleine microbrouwerijen en van klassieke bieren tot experimentele creaties. Een bijzonder aantal, aangezien er in de jaren 80 van de vorige eeuw slechts dertien brouwerijen waren in het hele land.

Het aantal Amsterdamse brouwerijen is de afgelopen jaren flink gestegen, mede dankzij de groeiende populariteit van speciaalbier en de toenemende interesse van consumenten in lokale, authentieke producten. Bovendien heeft Amsterdam een rijke biergeschiedenis, die teruggaat tot de Middeleeuwen, wat bijdraagt aan de levendige biercultuur van de stad.

Bekendste Amsterdamse brouwerij niet meer in Amsterdam

De bekendste Amsterdamse brouwerij uit de geschiedenis is de Heineken Brouwerij, maar het Heineken bier wordt tegenwoordig niet meer in Amsterdam gebrouwen, maar in Zoeterwoude. Je kunt de voormalige Heineken brouwerij nog wel bezoeken: de Heineken Experience.

Amsterdams speciaalbier

Enkele bekende Amsterdamse speciaalbierbrouwerijen zijn: Brouwerij 't IJ, Brouwerij de Prael, Two Chefs Brewing, Oedipus Brewing en Brouwerij Troost.

Filters zijn succesvol verwijderd
Cookie instellingen