Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lid van Belgian Family Brewers | Brouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lid van Belgian Family Brewers

De leden van de vzw Belgian Family Brewers zijn Belgische bierbrouwerijen die minstens 50 jaar ononderbroken bier brouwen in België. Samen vertegenwoordigen zij 15% van de Belgische bierbrouwers, met in totaal meer dan 1500 jaar ervaring in het brouwen van bier op een traditionele wijze.

De vereniging Belgian Family Brewers wil met een eigen authenticiteitlabel de consument zekerheid geven omtrent de herkomst en de ambachtelijke productie van de authentieke Belgische bieren. Met meer dan 500 bieren mag België zich zeker het land van het bier noemen. De marktcijfers bevestigen dat: de Belgische bierproductie was goed voor 18 310 726 hl, waarvan ongeveer 55% voor de export bestemd was. Nochtans beschikt de binnen- of buitenlandse bierliefhebber geen garantie over de oorsprong en traditie van het (Belgische) bier dat hij koopt.

Dankzij het kwaliteitslabel dat de Belgian Family Brewers op 8 november 2007 introduceerden kan er geen twijfel meer bestaan rond het Belgische karakter en het ambachtelijk productieproces van Pils, Streekbieren of Speciale bieren.

Samengevat; de consument die een bier ziet met het BFB logo weet dat dit bier wel degelijk in België gebrouwd is, door een onafhankelijke familiebrouwerij waar men sinds 50 jaren ononderbroken brouwt, dus een traditionele brouwerij, enig is, zonder kopij onder een andere naam of met een ander etiket. Tenslotte willen de Belgian Family Brewers komaf maken met het misbruik van de naam ‘Belgisch Bier’ in het buitenland. Onterecht worden bieren in het buitenland al eens voorzien van een vermeend Belgisch kwaliteitslabel. Vanaf nu zorgt het officiële BFB-kwaliteitslabel ervoor dat aan die verwarring paal en perk wordt gesteld. In die optiek willen de Belgian Family Brewers ook bijdragen aan de internationale uitstraling van de ambachtelijke Belgische bieren .

Brouwerijen die zich bij de vereniging willen aansluiten, dienen aan strikte voorwaarden te voldoen. U kan daarvoor schriftelijk terecht bij de Belgian Family Brewers. Voor meer informatie over het Belgian Family Brewers kunt u de website bezoeken.

Filters zijn succesvol verwijderd

Sorteer & filter

Filters

Land

Plaats

Provincie

Soort

Voorzieningen

Lid van 1

Reset
Laat meer filter opties zien

Actieve brouwerijen

Filters zijn succesvol verwijderd
Cookie instellingen