Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgen pakken brouwtitel terug van Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgen pakken brouwtitel terug van Nederland

11 juni 2014 om 11:30

Afgelopen zaterdag 7 juni was de grote ontknoping van de Brouwland Biercompetitie 2014. Vorig jaar ging Nederland met de titel naar huis, maar dit jaar werden de Nederlandse deelnemers verslagen en pakten de Belgische brouwers de titel terug.

Brouwland biercompetitie

Belgen winnen Biercompetitie Brouwland

De afgelopen drie maanden stonden voor 146 teams uit Nederland en België in het teken van bierbrouwen. Vorig jaar streden Nederlandse brouwers voor het eerst mee in de Brouwland Bier competitie, toen direct met succes. Na veel gegist en gebottel was afgelopen zaterdag de finale. Na een uitvoerige blindelingse keuring wees de jury dit jaar het Belgische team Inglorious Brew Stars aan als winnaar in de categorie ‘Beste Hobbybier’. De Belgische studenten van team Brasserie la Forge brouwden het ‘Beste Studentebier’.

Steeds meer Nederlandse deelnemers

Lees ook

Het stijgende aantal Nederlandse deelnemers laat zien dat het zelf brouwen van bier steeds meer populariteit wint in Nederland. Steeds meer mannen, maar zeker ook vrouwen, vinden het interessant om te experimenteren met het brouwproces om uiteindelijk een biertje te brouwen naar eigen smaak. Dit jaar waren de zuiderburen de Nederlandse brouwers de baas. Maar waarmee wisten deze Belgische brouwers de Hollandse biertjes te verslaan? ‘‘Op voorhand hadden we goed in kaart wat we zelf wilden. We hebben met suikers gespeeld en er een aantal specifieke kruiden aan toegevoegd’’, vertelt Benny van Aerschot van Inglorious Brew Stars.

De winnende teams van de competitie krijgen elk 500 liter van hun eigen bier en de komende drie maanden zijn de winnende biertjes verkrijgbaar in de Belgische supermarkt Delhaize. Voor de Nederlandse teams is nu de uitdaging om volgend jaar de titel weer terug te pakken en de Belgen te overtuigen van de Hollandse brouwsels.

Op www.mijnbier.be staat meer informatie over de competitie, een stappenplan voor het zelf brouwen van bier en alle benodigdheden.

Cookie instellingen