Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgisch bier van onverkocht brood gaat voedselverspilling tegen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgisch bier van onverkocht brood gaat voedselverspilling tegen

26 maart 2015 om 15:53

Een nieuw Belgisch biertje is deels gemaakt van onverkocht brood om voedselverspilling tegen te gaan. De Brusselse bierbrouwerij Beer Project bracht verschillende spelers bij elkaar om het bier te ontwikkelen.

bier van onverkocht brood

Babylone, bier van brood

Het bier heet Babylone, vernoemd naar de oude stad in het vroegere Mesopotamië. De Babyloniërs behoorden tot de eersten die bier brouwden. Dat maakten ze van gefermenteerd brood. Het nieuwe recept voor Babylone is dan ook geïnspireerd door deze oude cultuur.

Tegengaan van voedselverspilling

Het Belgische bier bestaat voor 30 procent uit brood. De brouwerij Beer Project kreeg het idee om brood te gebruiken om voedselverspilling tegen te gaan. Zo'n 12 procent van het voedsel dat consumenten weggooien, bestaat namelijk uit brood. Het bier is ontwikkeld in samenwerking met de duurzame ontwikkelingsorganisatie CODUCO. Na een jaar van ontwikkeling is het nieuwe biertje nu klaar.

Lees ook

Smaak van geroosterd brood

In ieder glas bier zijn gemiddeld twee sneeën brood verwerkt. Elke dag wordt onverkocht brood bij de supermarktketen Delhaize opgehaald. Vervolgens wordt het brood gedroogd en vermalen tot nieuwe bloem. Het Beer Project maakt hier bier van met hop en gerst.

Volgens een testpanel heeft Babylone een exotische smaak, vergelijkbaar met geroosterd brood.

Geen zin in bier met broodsmaak? Wat dacht je van een boterham met bierpasta of een heerlijk bierbroodje?

Cookie instellingen