Buckler lul

buckler bier

01 september 2011 om 10:23
Biermerken

Buckler is een alcoholarm bier dat op 31 december 1989 door cabaretier Youp van 't Hek tijdens zijn oudejaarsconference werd afgezeken. Het Vara programma 60 jaar cabaret sprak met Youp en o.a. de oud directeur van Heineken over de Buckler lul.

In de oudejaarsconference van 31 december 1989 deed Youp van 't Hek onder meer de volgende uitspraken:

Buckler, dat kent u toch wel? Dat is dat gereformeerde bier. Buckler-drinkers, daar heb ik een hekel aan. Van die lullen van een jaar of 40 die naast je in het café staan met hun autosleutels. Rot eens op, jongen, ik sta hier een beetje bezopen te worden. Ga weg gek! Ga in de kerk zuipen, idioot. Zuip dan niet, idioot!

Heb je alweer het probleem: wat is een gewone man? Nou in dit geval bedoel ik zo'n Hollandse eikel, zo'n lul, zo'n Buckler-drinker, zo'n type die je d'r van verdenkt dat hij zijn eigen caravan trekt, zo'n grensrechter.

Buckler werd in 1988 in Nederland geïntroduceerd en door eigenaar Heineken in 1993 van de markt gehaald. In onderstaande video een analyse van de avond van de oudejaarsconference en de gevolgen voor Buckler bier. Zo zou het Buckler debacle Heineken 400 miljoen euro gekost hebben!

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Jos Determeijer (gast) op 16-04-2013 om 11:16:50

Is niet Joep van 't Hek de Bucklerlul ?

Reclame van Guinness

Share one with a friend
Dit biertje wordt op een wel heel grappige manier gedeeld met vrienden!

Meer reclames van Guinness

Laatste reacties