Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Rekenkamer: Wat kost een biertje?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Rekenkamer: Wat kost een biertje?

07 februari 2012 om 17:20

Donderdag 9 februari 2012 is er een interessant programma op televisie. De Rekenkamer onderzoekt namelijk wat een biertje kost.

de rekenkamer In KRO-programma De Rekenkamer wordt onderzocht wat we eigenlijk betalen, en waarom of waarvoor. Wat kost roken (en wat levert het op), wat kost een rotonde, wat kost de koningin? Donderdag 9 februari 2012 om 20:25 uur doet het team van de Rekenkamer onderzoek naar de kosten van bier! Want waarom betalen we zoveel voor bier in de kroeg en zo weinig voor bier in de supermarkt?

Lees ook

In het tv programma komen de volgende vier items aan bod:
1. Rekenmeester Stefan Stasse ontvangt een thuisbrouwer die precies kan uitleggen wat een biertje kost aan grondstoffen.
2. Ionica Smeets doet samen met Jeroen van GoedkoopBier.nl (!) vergelijkend warenonderzoek in de supermarkt en komt er achter dat een slimme shopper altijd een bier in de aanbieding kan vinden.
3. Ajouad ontmoet de Nederlands kampioen biertappen om uit te zoeken hoeveel biertjes er in een fust zitten. De Nederlands Kampioen Biertappen tapte een vaatje bier van vijftig liter leeg, waarna de kostprijs wordt berekend. "Ik heb er 241 biertjes uitgehaald", zegt Spanjers. "Dat is vrij veel, omdat normaal 220 tot 225 biertjes al een mooi aantal is." 
4. Sander de Kramer ontdekt in zijn stamkroeg dat de inkoopprijs voor de kroegbaas twee keer zo hoog ligt als de supermarktprijs.

De aflevering Wat kost een biertje? wordt op Nederland 3 donderdag 9 februari om 20:25 uur uitgezonden. Kijken dus!

Cookie instellingen