Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Leer dit jaar bier proeven met Bird Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Leer dit jaar bier proeven met Bird Brewery

09 februari 2022 om 12:43

Bird Brewery deelt dit jaar hun liefde voor bier met unieke brouwsels om samen te proeven. Ze zullen verschillende bieren in duo's uitbrengen met subtiele verschillen, zodat je als bierliefhebber kunt ontdekken wat een verschil in bereiding doet met de smaak van bier. 

Bird Hop en Extra Hop om naast elkaar te proeven
Bird Hop en Extra Hop om verschil te proeven
Verschillen in bier proeven

Bier leren proeven

Om de maand lanceert Bird Brewery twee bieren met een klein verschil, zoals een toevoeging van dry hop, fruit of oak aged. Bij alle brouwsels organiseren zij een gratis online proeverij met vier biersommeliers om de bieren samen te proeven. De eerste bieren - Hop en Extra Hop - zijn nu uit!

In de serie 'Leren Proeven' brengt Bird Brewery dit jaar iedere keer twee bieren uit. Tijdens de proefsessie proeven zij in een gratis online proeverij - aanmelden via facebook - met vier biersommeliers de twee bieren die gebaseerd zijn op dezelfde basis, zodat men het verschil goed kan proeven. Aan de hand van een proefformulier - gratis te downloaden via de website - worden de bieren besproken en wordt ingegaan op de verschillen. 

Lees ook

Hop vs Extra Hop

Proefnotities bij twee Bird bieren Tijdens de eerste proefsessie worden Hop en Extra Hop geproefd. En ja, het draait het om hop. Zo simpel is het. De variëteiten zijn echter enorm. Bloemig, fruitig, kruidig, aards, citrus: het is slechts een greep uit de mogelijke smaken en geuren. Voeg daaraan toe dat het ontzettend veel invloed heeft op welk moment tijdens het brouwproces de hop wordt toegevoegd. Genoeg redenen om samen te proeven!

Offline en online proeverij

De eerste proeverij is op 24 februari om 19.00 uur via Facebook. “We doen de sessie live vanuit het brouwlab in ons proeflokaal House of Bird en die is gratis te volgen”, vertelt mede-oprichter en biersommelier Rik van den Berg. “Daarnaast is het ook mogelijk om in ons proeflokaal live mee te proeven. Onze biersommelier Stephanie Verkerk geeft ter plekke uitleg en vragen kunnen meteen worden gesteld. Op die manier brengen we online en offline bij elkaar.”

Proef jij mee?

De bieren zijn te krijgen bij veel slijterijen en via de Bird webshop. Meld je ook alvast aan voor de online proeverij of reserveer een plekje voor de livesessie bij House of Bird op 24 februari. 

Hop vs Extra Hop van Bird Brewery

Cookie instellingen