Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nooit meer dronken met synthetische alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nooit meer dronken met synthetische alcohol

28 december 2009 om 15:46

Drinken zonder dronken te worden of verslaafd te raken: wie wil dat niet? Dat is mogelijk met synthetische alcohol, die alle voordelen biedt van alcohol zonder de nadelen.

Nooit meer dronken met synthetische alcohol

Lees ook

Drinken, drinken en nog eens drinken, maar niet ladderzat worden.
Drinken, drinken en nog eens drinken, maar geen kater.
Drinken, drinken en nog eens drinken en lekker aangeschoten blijven.
Drinken, drinken en nog eens drinken en met één pil weer helemaal nuchter worden.

Bovenstaande zou weleens de realiteit kunnen gaan worden met synthetische alcohol. Onderzoekers van het Londense Imperial College zijn bezig met een synthetische alcohol te ontwikkelen waarbij nadelen van alcoholgebruik afnemen. Ondanks dat je alcohol drinkt wordt je nooit ladderzat., beloven de onderzoekers.

Het onderzoeksteam staat onder leiding van professor David Nutt die tot voor kort regeringsadviseur rond drugs was. Nutt laat in de Sunday Telegraph optekenen dat er gewerkt wordt aan een drank ‘waarvan je in een prettig aangeschoten stemming blijft ongeacht de hoeveelheid glazen’. De drank, die momenteel in Londen wordt gebrouwd, werkt net als echte alcohol in op de zenuwen in de hersenen, wat zorgt voor een gevoel van welbehagen. En hoeveel glazen je ook drinkt, zo verzekert professor Nutt, je blijft in een prettig aangeschoten stemming.

In tegenstelling tot bier, wijn, whisky of andere alcoholhoudende dranken, dringt deze vorm van "alcohol" niet door in de delen van de hersens die verantwoordelijk zijn voor stemmingswisselingen en die kunnen leiden tot verslaving.

Het complete artikel lees je, in het Engels, op de website van de Sunday Telegraph.

Cookie instellingen