Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tweede 'Una Maximas' collab bier gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tweede 'Una Maximas' collab bier gelanceerd

26 februari 2024 om 15:16

Utrechtse slijter, bierclub en brouwer hernieuwen hun samenwerking met het speciaalbier: Una Maximas New Zealand Rice Lager. Het is de tweede editie van het 'Una Maximas' bier.

Tweede 'Una Maximas' collab bier gelanceerd
Maximus Brouwerij logo
Una Maximas 2024 bier

Utrechtse samenwerking

De samenwerking tussen Utrechtse slijterijketen Una Más, Terwijde Bierclub en Brouwerij Maximus om bijzondere wereld-bierstijlen op de kaart te zetten beviel vorig jaar zo goed dat de draad opnieuw is opgepakt.

Lees ook

Zowel bierclub, brouwer als de slijterijketen zijn niet alleen trots op hun lokale roots, maar ook op het feit dat je samen iets extra aan bierbeleving kunt toevoegen.

New Zealand Rice Lager

Una Maximas 2024 blik Het resultaat is een Una Maximas New Zealand Rice Lager (5,5%). De partijen kozen voor speciale en kostbare Nieuw-Zeelandse hoppen die gecombineerd worden in een ‘rice lager’ biertype.

Door rijst te gebruiken ontstaat een wat droger en strak bier, waarbij de gebruikte Nelson Sauvin en Nectaron hoppen maximale aandacht krijgen. Met de ogen dicht proef je witte wijn-, kiwi- en limoentonen, aangevuld met perzik en tropisch fruit. Met open ogen is het een heerlijke dorstlesser in een stijlvol en groot zwartroze blik (44cl).

Cookie instellingen