Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maximus Brouwerij | Bierbrouwerij uit Utrecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij is een bierbrouwerij uit Utrecht (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 25 bieren in het assortiment.

Brouwerij Maximus
fruity phoenix 2021
Stout 8 Maximus

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij heeft 25 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Maximus Brouwerij!
 • Maximus Bling Bling Barley Wine - Gerstewijn - 10%

  Bling Bling Barley Wine is een stevig en hartverwarmend winterbier. Door het toepassen van zogenaamde ‘diphopping’ heeft deze barley wine een lading Chinook, Simcoe en Talus hop gekregen, net voor het begin van de fermentatie. En dat geeft prachtige smaken aan deze Bling Bling mee, waarbij mooie bittere tonen worden afgewisseld met dennennaalden, grapefruit, sinaasappel en karamel.

 • Maximus Drifting Daisy - India Pale Ale - 6,7%

  Drifting Daisy Belgian IPA 2023 is een speciaalbier in de Circus Maximus lijn van de Maximus Brouwerij uit Utrecht. Het bier kent een samenspel tussen de zachte tonen van steenfuit en een aangename kruidigheid uit de La Chouffe gist. De speciale Sloveense hopsoorten Styrian Wolf en Dragon zijn gebruikt en die vullen het karakter aan met een aromatische, grassige en fruitige dryhop.

 • Maximus Little Fred Session Blond - Blond - 3,5%

  Little Fred Session Blond is een session bier met een alcoholpercentage van 3.5%. Het bier is fris, licht en een beetje hoppig. 

 • Maximus Violante 6 - Bock - 6%

  Maximus Violante 6 heeft een fruitige smaak met een aangename bitterheid.

 • Maximus Dakhaas Witzen - Weizen - 6%

  Dakhaas Witzen is een frisse doordrinker met een alcoholpercentage van 6%. Dit is een witbier die tussen een gewoon witbier en een Weizen in zit.

 • Maximus Diesel Stout 6 - Stout - 6%

  Zeer donker bier met aroma's van koffie, chocolade en geroosterd brood.

 • Maximus Limes - Ale - 4,8%

  Limes Red Ale is een donkerrood en kruidig bier. Door het gebruik van Duitse Ariana hop en absintalsem, een van oudsher geneeskrachtig kruid dat ook in vermouth en absint voorkomt, is het een eigentijds en doordrinkbaar bier met smaaktonen van karamel, noten en een mooie bitter. 

 • Una Maximas - Lager - 7,5%

  Una Maximas is gebrouwen met de typische Amarillo, Simcoe en Mosaic hoppen en is fris met de citrustonen van grapefruit en sinaasappel, harsigheid van dennennaalden en steen- en passievrucht. Het heeft daarnaast moutigheid en hints van caramel en rogge.

Achtergrond informatie

Een jonge en ambitieuze brouwerij in het midden van het land. Ze brouwen met stoom ambachtelijke bieren op een koperen installatie. Maximus maakt bieren die ze zelf lekker vinden, doordrinkbaar zijn maar wel verrassend blijven bij iedere slok. De brouwinstallatie is in zijn geheel te bewonderen vanuit het proeflokaal.  

De bar, die woensdag t/m zondag voor iedereen toegankelijk is, waar naast koffie, thee, wijn en fris natuurlijk de bieren van Maximus geschonken worden. Een proeflokaal met regionale producten met de nadruk op eerlijk.

Naast huisgemaakte soepen, taarten en chutneys serveren wij onder andere kazen en worsten uit Utrecht, Montfoort en Bodegraven, en appelsap van de boomgaard naast de brouwerij.

Bij Brouwerij Maximus kun je terecht voor proeverijen, cursussen, borrels en zaalverhuur. Iedere donderdag serveert Maximus een biergerecht van tussen de € 12,50 en € 15,00.

De brouwerij afhuren voor een privéfeestje is niet mogelijk. Maar een paar tafels in het proeflokaal zijn altijd te reserveren. Het bier is ook buiten de brouwerij verkrijgbaar bij slijter en horeca.  

Lees ook

Maximus vindt dat er naast commerciële activiteiten binnen het bedrijf er ook ruimte moet zijn voor het maatschappelijke doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte bieden om zichzelf te kunnen ontplooien binnen de brouwerij met als doel ergens anders een betaalde baan te vinden.

Ontstaan Brouwerij Maximus

Brouwtechniek Nederland gaat de Utrechtse Ambachtelijke Brouwerij Maximus helpen met de realisatie van hun nieuw te bouwen bierbrouwerij. Deze opent in 2011 haar deuren.

Stichting Bouwloods

Bedrijfsleiders van Café België, Ewald Visser en Arend-Jan Van Dieën, hebben het plan op gevat om zich onder één dak te vestigen met Stichting Bouwloods. Dan niet als café maar als brouwerij met proeflokaal. Stichting Bouwloods gaat het oude gebouw bij de rotonde 't Zand begin 2011 verlaten om de rijzige nieuwbouw op het terrein van het Castellum park (naast De Blauwe Big) te betrekken. Visser: "Marcel Snater van de Snaterende Arend wordt er onze brouwmeester. We wilden een plek waar je kunt laten zien hoe er gebrouwen wordt en waar je ook kunt proeven. Het wordt geen standaard kroeg, want we sluiten om 21.00 uur.

Ambachtelijke producten

In de toekomst wil men naast bier nog andere ambachtelijke producten ontwikkelen zoals stroop, mosterd en cider van de appels uit de naburige boomgaard.

Hieronder een filmpje waarin Marcel Snater aan het woord komt over de beweegredenen van Maximus.

Maximus Brouwerij in het nieuws

Cookie instellingen