Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Maximus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus is een bierbrouwerij uit Utrecht (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 15 bieren in het assortiment.

Brouwerij Maximus
Stout 6 Maximus
Maximus Dakhaas Witzen

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus heeft 15 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Maximus!
 • Maximus Little Fred Session Blond - Blond - 3,5%

  Little Fred Session Blond is een session bier met een alcoholpercentage van 3.5%. Het bier is fris, licht en een beetje hoppig. 

 • Maximus Crystal Meth Sour - Berliner Weisse - 3,9%

  Maximus Crystal Meth Sour is een Berliner Weisse en heeft dus een flinke friszure smaak. Dit bijzondere verfrissende bier heeft ook flink wat citrusachtige tonen. Her wordt ook wel een Kettle Sour witbier (3.9%) genoemd en heeft een friszure en verfrissende smaak op basis van ke?r waterkristallen (vandaar ‘Crystal’) en tonen van citrus en tropisch fruit. 

 • Maximus Brutus - Lager - 6%

  Maximus Brutus heeft een zoetige smaak in het begin met in de afdronk een stevige hopbitterheid.  

 • Maximus Pandora - Pale Ale - 6%

  De Maximus Pandora is een fris, fruitig en ook een licht bitter bier. Het koolzuurgehalte in het bier zorgt ervoor dat de smaak nog beter tot zijn recht komt.   

 • Maximus Dakhaas Witzen - Wit - 6%

  Dakhaas Witzen is een frisse doordrinker met een alcoholpercentage van 6%. Dit is een witbier die tussen een gewoon witbier en een Weizen in zit.

 • Maximus Bock 7 - Bock - 7%

  Maximus Bock 7 is moutig en licht zoet van smaak met een aangename hopbitterheid in de nasmaak.

 • Maximus Mockingbird Utrecht I.P.A. - India Pale Ale - 6%

  Mockingbird Utrecht IPA heeft een extra fruitige hopsmaak met ananas en dennennaalden. Het is een échte hazy (licht troebele) IPA. Naast de vers geplukte hopsoorten uit het park (Cascade en Saphir) is het bier flink gedryhopt met Simcoe en Vic Secret. Tevens is voor het eerst Noorse Kveik gist gebruikt, waarbij het bier op een hogere temperatuur wordt vergist.

 • Maximus Fat Cherry Barrel Aged - Kriek - 6%

  Met deze Fat Cherry Barrel Aged is getracht een mooie balans te vinden tussen complexiteit en doordrinkbaarheid. Door de dubbele vergisting op morellen heeft het bier een gelaagde fruitigheid in combinatie met een uitdagend gistprofiel en barrel-karakter.

Achtergrond informatie

Een jonge en ambitieuze brouwerij in het midden van het land. Ze brouwen met stoom ambachtelijke bieren op een koperen installatie. 
Maximus maakt bieren die ze zelf lekker vinden, doordrinkbaar zijn maar wel verrassend blijven bij iedere slok. De brouwinstallatie is in zijn geheel te bewonderen vanuit het proeflokaal.  

De bar, die woensdag t/m zondag voor iedereen toegankelijk is, waar naast koffie, thee, wijn en fris natuurlijk de bieren van Maximus geschonken worden. Een proeflokaal met regionale producten met de nadruk op eerlijk.

Naast huisgemaakte soepen, taarten en chutneys serveren wij onder andere kazen en worsten uit Utrecht, Montfoort en Bodegraven, en appelsap van de boomgaard naast de brouwerij.

Bij Brouwerij Maximus kun je terecht voor proeverijen, cursussen, borrels en zaalverhuur. Iedere donderdag serveert Maximus een biergerecht van tussen de € 12,50 en € 15,00.

De brouwerij afhuren voor een privéfeestje is niet mogelijk. Maar een paar tafels in het proeflokaal zijn altijd te reserveren. Het bier is ook buiten de brouwerij verkrijgbaar bij slijter en horeca.  

Maximus vindt dat er naast commerciële activiteiten binnen het bedrijf er ook ruimte moet zijn voor het maatschappelijke doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte bieden om zichzelf te kunnen ontplooien binnen de brouwerij met als doel ergens anders een betaalde baan te vinden.

Lees ook

Ontstaan Brouwerij Maximus

Brouwtechniek Nederland gaat de Utrechtse Ambachtelijke Brouwerij Maximus helpen met de realisatie van hun nieuw te bouwen bierbrouwerij. Deze opent in 2011 haar deuren.

Stichting Bouwloods

Bedrijfsleiders van Café België, Ewald Visser en Arend-Jan Van Dieën, hebben het plan op gevat om zich onder één dak te vestigen met Stichting Bouwloods. Dan niet als café maar als brouwerij met proeflokaal. Stichting Bouwloods gaat het oude gebouw bij de rotonde 't Zand begin 2011 verlaten om de rijzige nieuwbouw op het terrein van het Castellum park (naast De Blauwe Big) te betrekken. Visser: "Marcel Snater van de Snaterende Arend wordt er onze brouwmeester. We wilden een plek waar je kunt laten zien hoe er gebrouwen wordt en waar je ook kunt proeven. Het wordt geen standaard kroeg, want we sluiten om 21.00 uur.

Ambachtelijke producten

In de toekomst wil men naast bier nog andere ambachtelijke producten ontwikkelen zoals stroop, mosterd en cider van de appels uit de naburige boomgaard.

Hieronder een filmpje waarin Marcel Snater aan het woord komt over de beweegredenen van Maximus.

Brouwerij Maximus in het nieuws

 • Psycho Cyclops New England Hopfenweizen van Brouwerij Maximus

  Brouwerij Maximus lanceert serie bieren onder de naam Circus Maximus

  Maximus Brouwerij lanceert ‘Circus Maximus’ met bijzondere bieren over bijzondere mensen op blik . Het eerste bier heet Psycho Cyclops, een New England Hopfenweizen.

 • Utrecht Tap Tour

  Utrechtse Tap Tour met touringcar

  Zes Utrechtse brouwerijen organiseren op zondag19 juli de Utrecht Tap Tour. Tijdens dit bierfestival word je met een touringcar langs drie Utrechtse brouwerijen gereden om verschillende Utrechtse bieren te proeven.

 • De Leckere proosten

  De Leckere steunt de horeca

  Brouwerij De Leckere uit Utrecht gaat een deel van de omzet van de webshop doneren in de vorm van bier aan de horeca. Zo steunt De Leckere de Utrechtse horeca tijdens de coronacrisis.