Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maximus Brouwerij | Bierbrouwerij uit Utrecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij is een bierbrouwerij uit Utrecht (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 27 bieren in het assortiment.

Brouwerij Maximus
Hocus Focus Sour Ale van Maximus Brouwerij logo
Blackout India Pale Lager

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij heeft 27 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Maximus Brouwerij!
 • Maximus Bling Bling Coffee Vanilla Blonde - Ale - 8%

  Maximus Bling Bling Coffee Vanilla Blonde is een bier met een rijke koffie en vanille smaak. Deze golden ale heeft een biscuitachtige moutbasis met fruitige tonen van aardbei en ananas.

 • Maximus Bock 7 - Bock - 7%

  Maximus Bock 7 is moutig en licht zoet van smaak met een aangename hopbitterheid in de nasmaak.

 • Maximus Pandora - Pale Ale - 6%

  De Maximus Pandora is een fris, fruitig en ook een licht bitter bier. Het koolzuurgehalte in het bier zorgt ervoor dat de smaak nog beter tot zijn recht komt.   

 • Maximus High Hops 6 - India Pale Ale - 6%

  Maximus High Hops 6 is een bier met een frisse smaak en een afdronk die niet te bitter is. 

 • Maximus Little Fred Session Blond - Blond - 3.5%

  Little Fred Session Blond is een session bier met een alcoholpercentage van 3.5%. Het bier is fris, licht en een beetje hoppig. 

 • Maximus Bling Bling Barley Wine - Gerstewijn - 10%

  Bling Bling Barley Wine is een stevig en hartverwarmend winterbier met de smaken van toffee, koek, karamel en gedroogd fruit. Het amberkleurige bier is ondergistend, bottom-fermented en hoog in de alcohol. Vol en zoetig waardoor de romig-moutige smaak nog wordt benadrukt.

 • Maximus Brutus - Amber - 6%

  Maximus Brutus heeft een zoetige smaak in het begin met in de afdronk een stevige hopbitterheid.  

 • Maximus Violante 6 - Bock - 6%

  Maximus Violante 6 heeft een fruitige smaak met een aangename bitterheid.

Achtergrond informatie

Een jonge en ambitieuze brouwerij in het midden van het land. Ze brouwen met stoom ambachtelijke bieren op een koperen installatie. Maximus maakt bieren die ze zelf lekker vinden, doordrinkbaar zijn maar wel verrassend blijven bij iedere slok. De brouwinstallatie is in zijn geheel te bewonderen vanuit het proeflokaal.  

De bar, die woensdag t/m zondag voor iedereen toegankelijk is, waar naast koffie, thee, wijn en fris natuurlijk de bieren van Maximus geschonken worden. Een proeflokaal met regionale producten met de nadruk op eerlijk.

Naast huisgemaakte soepen, taarten en chutneys serveren wij onder andere kazen en worsten uit Utrecht, Montfoort en Bodegraven, en appelsap van de boomgaard naast de brouwerij.

Bij Brouwerij Maximus kun je terecht voor proeverijen, cursussen, borrels en zaalverhuur. Iedere donderdag serveert Maximus een biergerecht van tussen de € 12,50 en € 15,00.

De brouwerij afhuren voor een privéfeestje is niet mogelijk. Maar een paar tafels in het proeflokaal zijn altijd te reserveren. Het bier is ook buiten de brouwerij verkrijgbaar bij slijter en horeca.  

Lees ook

Maximus vindt dat er naast commerciële activiteiten binnen het bedrijf er ook ruimte moet zijn voor het maatschappelijke doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte bieden om zichzelf te kunnen ontplooien binnen de brouwerij met als doel ergens anders een betaalde baan te vinden.

Ontstaan Brouwerij Maximus

Brouwtechniek Nederland gaat de Utrechtse Ambachtelijke Brouwerij Maximus helpen met de realisatie van hun nieuw te bouwen bierbrouwerij. Deze opent in 2011 haar deuren.

Stichting Bouwloods

Bedrijfsleiders van Café België, Ewald Visser en Arend-Jan Van Dieën, hebben het plan op gevat om zich onder één dak te vestigen met Stichting Bouwloods. Dan niet als café maar als brouwerij met proeflokaal. Stichting Bouwloods gaat het oude gebouw bij de rotonde 't Zand begin 2011 verlaten om de rijzige nieuwbouw op het terrein van het Castellum park (naast De Blauwe Big) te betrekken. Visser: "Marcel Snater van de Snaterende Arend wordt er onze brouwmeester. We wilden een plek waar je kunt laten zien hoe er gebrouwen wordt en waar je ook kunt proeven. Het wordt geen standaard kroeg, want we sluiten om 21.00 uur.

Ambachtelijke producten

In de toekomst wil men naast bier nog andere ambachtelijke producten ontwikkelen zoals stroop, mosterd en cider van de appels uit de naburige boomgaard.

Hieronder een filmpje waarin Marcel Snater aan het woord komt over de beweegredenen van Maximus.

Maximus Brouwerij in het nieuws