Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerijen in Rotterdam | Rotterdamse bierbrouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerijen in Rotterdam

Rotterdam heeft een rijke biercultuur met meer dan 15 actieve brouwerijen. Sommige van deze bierbrouwerijen verkopen hun bieren door heel Nederland en soms ook daarbuiten. ongeveer de helft van deze brouwerijen heeft eigen ketels, de overige brouwerijen zijn mede huurbrouwerijen. Zij brouwen grotere volumes in de ketels van andere brouwerijen. Bekende brouwerijen uit de Maasstad zijn onder andere Kaapse Brouwers, Brouwerij Noordt, Stadshaven Brouwerij, Vet & Lazy.

In Rotterdam kun je bij 3 brouwerijen het proeflokaal bezoeken.

Het aantal gesloten brouwerijen in Rotterdam is 20.

Filters zijn succesvol verwijderd

Sorteer & filter

Filters

Land

1

Plaats 1

Provincie 1

Soort

Voorzieningen

Lid van

Reset
Laat meer filter opties zien

Actieve brouwerijen

Brouwgeschiedenis van Rotterdam

In de 20e eeuw nam het aantal brouwerijen in Rotterdam af als gevolg van fusies en sluitingen. De lokale bierproductie nam af en veel brouwerijen verdwenen uit het stadsbeeld. De afgelopen jaren, sinds de opleving van het ontdekte bier in Nederland, heeft Rotterdam een heropleving gezien van het aantal bierbrouwerijen. Kleinschalige brouwerijen, zoals Kaapse Brouwers, Brouwerij Noordt, ROTT. Brouwers en Vet & Lazy zijn opgericht en hebben de biercultuur nieuw leven ingeblazen. Deze brouwerijen experimenteerden met verschillende stijlen en smaken, en hebben bijgedragen aan de opleveving van ambachtelijk speciaalbier in Rotterdam.

De biercultuur van Rotterdam blijft evolueren en draagt bij aan de levendige scene van de stad. Via Tripadvisor kun je ook brouwerijen in Rotterdam vinden waar je gezellig bier kunt drinken.

Filters zijn succesvol verwijderd
Cookie instellingen