Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Albert Heijn maakt ruimte voor speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Albert Heijn maakt ruimte voor speciaalbier

17 maart 2015 om 09:02

De markt voor speciaalbier groeit. Albert Heijn speelt hier slim op in door wijzigingen in het bierschap door te voeren. De supermarkt introduceert ruim 100 nieuwe bieren, waarvan ruim 35 exclusief bij AH zullen worden verkocht.

 

AH maakt ruimte voor speciaalbier

Meer ruimte voor speciaalbier bij AH

Albert Heijn voert forse veranderingen door in het bierschap. De supermarkt maakt meer ruimte voor speciaalbier in het bierschap. Daarnaast komt er aparte ruimte voor radlers en alcoholvrij bier

"Op dit moment wordt in het bierschap het leeuwendeel van de omzet nog uit pils gehaald, maar we zien een lichte daling in de pilsmarkt, terwijl de markt voor speciaalbier enorm aan het groeien is. We spelen dus in op de groeiende populariteit van speciaalbieren en het past bovendien perfect bij onze missie om het bijzondere bereikbaar te maken.", aldus woordvoerder Els van Dijk van Albert Heijn tegen Biernet.

Lees ook

Bierschap ingedeeld op smaak

Albert Heijn gaat het speciaalbierschap indelen op smaak. Je ziet in het bierschap een duidelijke smaakindeling op basis van kleur, door middel van drie kleurcoderingen. Groen voor fruitig en fris, geel voor krachtig en blond en roodbruin voor rijk en donker. De supermarkt wil klanten hiermee helpen om de juiste keuze te maken.

Bierschap supermarkt Albert Heijn

Ruim honderd nieuwe bieren

Er heel veel nieuwe bieren bij. Landelijk gezien introduceert Albert Heijn ruim 100 nieuwe bieren, waarvan ruim 35 exclusief voor AH. Daar zitten ook Belgische bieren en Amerikaanse bieren bij. AH heeft Nederland opgedeeld in een aantal speciaalbierclusters zodat ze in staat zijn om bieren aan te bieden van lokale kleine brouwerijen. Het bierschap is dus verschillend per regio en klanten treffen daardoor ook bier uit eigen regio aan.

Speciaal bieren AH Voorbeelden van nieuwe bieren zijn: Flying Dog, Brooklyn Lager, Oedipus, Jopen Bier, Maximus, Goose Island, Paulaner, Newcastle Brown Ale, Seef Bier, Sloeber, Gentse Strop, Straffe Hendrik en Brugse Zot.

Extra informatie over bier

Tot slot gaat AH op het bierschap ook veel vertellen over bier. "We werken met zogeheten ‘Weetjes’ en ‘Bier Informatie Systeem-kaarten’: bij elk bier vind je een kaartje waarop je bijvoorbeeld kunt lezen op welke temperatuur je dit bier het best kunt serveren, of wat je erbij kunt eten. Zo bieden we meer advies en inspiratie rondom het schap.", aldus Van Dijk.

Cookie instellingen