Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Witte Leeuw viert 5-jarig bestaan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Witte Leeuw viert 5-jarig bestaan

30 januari 2017 om 12:51

Brouwerij de Witte Leeuw bestaat vijf jaar en dat vieren ze met een speciaal gebrouwen bier, de Jubileeuw.

Ook vierden ze afgelopen weekend een feestje bij café the Livingroom in Zwolle. 

Brouwerij de Witte Leeuw viert 5-jarig bestaan
brouwerij de witte leeuw logo oud
De witte leeuw header

Voor het vijfjarig bestaan van brouwerij de Witte Leeuw is er een speciaal biertje gebrouwen: de Jubileeuw. De Jubileeuw is een IPA bier met een alcoholpercentage van 9 procent en is op de tap verkrijgbaar bij café De Singel en café The Livingroom. 

Feest bij café in Zwolle 

Brouwerij de Witte Leeuw

Het feestje van afgelopen weekend vond plaats in Zwolle ondanks dat de brouwerij is gevestigd in Wezep en dat ze brouwen bij de Scheldebrouwerij in België. Het feest vond plaats in Zwolle, omdat de brouwerij is vernoemd naar Brouwerij De Witte Leeuw die sinds 1560 aan de Diezerstraat in Zwolle zat.

Lees ook

Ze dromen van de dag dat ze in Zwolle kunnen beginnen. Dat vergt alleen ettelijke miljoenen euro's. Dan moet er wel genoeg landelijke dekking zijn om zeker te zijn van voldoende afzet

Groei brouwerij de Witte Leeuw

Doordat de populariteit van speciaalbier toeneemt, nemen de volumes van brouwerij de Witte Leeuw ook toe. Tegenwoordig brouwen ze 6 keer per jaar, telkens 10.000 liter. Dit jaar wil de brouwerij 20.000 liter meer gaan brouwen. Vandaar ook het contract met de Scheldebrouwerij. Die kan in één keer 10.000 liter brouwen. Dan krijg je geen smaakverschil en smaakt het bier van Maastricht tot Zwolle hetzelfde. Bovendien wordt dan het risico op besmetting verkleind.

Cookie instellingen