Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Witte Leeuw| Bierbrouwerij uit Wezep

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Witte Leeuw

Brouwerij de Witte Leeuw is een bierbrouwerij uit Wezep (Nederland) die is opgericht in 2010. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

De witte leeuw header
Witte Leeuw Oktober 23 - Bier voor bij de openhaard
brouwerij de witte leeuw logo oud

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Witte Leeuw

Brouwerij de Witte Leeuw heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Witte Leeuw!
 • Amarillo Sun - Blond - 6%

  Amarillo Sun heeft een frisse citrus smaak, wat heerlijk is om in de zomer te drinken.

 • Witte Leeuw Oktober 23 - Bock - 6,7%

  Witte Leeuw Oktober 23 is een stormachtig bockbier met een romige smaak. Het bier dankt zijn diepe herfstbruine kleur aan de donkergebrande mout. Vanille en cognac tonen geven dit bier een warme sfeer. Door de geselecteerde hopsoorten en granen is het een lekker volmoutig bier.

 • Smaragd - Blond - 6,2%

  Achtergrond informatie

  De kleine ambachtelijke Brouwerij de Witte Leeuw uit Wezep gaat groeien. Eigenaar en brouwer Rowan Huigen stort zich vanaf 2011 fulltime op het brouwen van bier. Het officiële oprichtingsjaar van Brouwerij de Witte Leeuw is 2010. 

  Fulltime

  Brouwerij de Witte Leeuw Thuis in Wezep bevindt zich een knusse brouwlocatie waar alle recepten worden ontwikkeld, getest en er in kleine hoeveelheden wordt gebrouwen. Onlangs besloot Rowan, wat uiteraard ook ooit in de keuken begonnen is, toch zijn passie achterna te gaan, zijn eigen brouwerij. Hij begon ooit met de Hopus Dei dat ‘werk van god’ betekent en zijn eerste hoop was. ”Ik zet nu een nieuwe stap met mijn nieuwe bier Amarillo Sun, aldus Huigen.

  Amerikaanse hop

  In februari 2011 was de brouwmeester begonnen met het brouwen van zijn nieuwe bier, de Amarillo Sun. Zoals de naam al doet vermoeden is gebruikgemaakt van Amerikaanse Amarillo hop waarmee Rowan vooral een eigentijds bier heeft willen neerzetten dat tijdens zomerse temperaturen verfrissend is om te drinken.

  Lees ook

  Vanaf 30 juli 2011 is het bier, dat gebrouwen is bij Brouwerij de Praght in Dronten, verkrijgbaar bij slijterijen, campings en restaurants in Wezep en omstreken. De eerste batch van 1.000 liter ging echter zo hard dat hij al spijt had dat hij toch niet direct 3.000 liter heeft laten brouwen.

  Opening proeflokaal in 2012

  Al binnen een jaar tijd weet Brouwerij de Witte Leeuw, bekend van het bier Amarillo Sun, zich goed op de Nederlandse bierkaart te zetten. Een mooi resultaat van het grote enthousiasme en de inzet van Rowan Huigen en zijn vrouw Ingrid. Naast het feit dat het bier op steeds meer plekken in Nederland te koop is openen zij op zondag 25 maart 2012 hun proeflokaal in de Abdij te Zwolle aan het Gasthuisplein 13. 'De Abdij' werd echter op 29 december 2014 gesloten en daarmee verdween ook het proeflokaal van De Witte Leeuw.

  5-jarig bestaan 

  Voor het vijfjarig bestaan van brouwerij de Witte Leeuw is er een speciaal biertje gebrouwen: de Jubileeuw. De Jublieeuw is een IPA bier met een alcoholpercentage van 9 procent en is op de tap verkrijgbaar bij café De Singel en café The Livingroom. 

  Alle bieren van Brouwerij de Witte Leeuw worden bij de Scheldebrouwerij gebrouwen. In 2017 willen ze 20.000 liter meer gaan brouwen. Vandaar ook dat contract met de Scheldebrouwerij. Die kan in één keer 10.000 liter brouwen. Dan krijg je geen smaakverschil en smaakt het bier van Maastricht tot Zwolle hetzelfde. 

  Brouwerij de Witte Leeuw in het nieuws

  Bier van Brouwerij de Witte Leeuw is te drinken tijdens

  Cookie instellingen