Brouwerij de Witte Leeuw

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Beelhof 29
Postcode
8091 WP
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (8 jaar actief)
Opgericht in
2011
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij de Witte Leeuw

Brouwerij de Witte Leeuw in het nieuws

Brouwerij de Witte Leeuw viert 5-jarig bestaan

Achtergrond informatie

De kleine ambachtelijke Brouwerij de Witte Leeuw uit Wezep gaat groeien. Eigenaar en brouwer Rowan Huigen stort zich vanaf 2011 fulltime op het brouwen van bier.

Fulltime

Thuis in Wezep bevindt zich een knusse brouwlocatie waar alle recepten worden ontwikkeld, getest en er in kleine hoeveelheden wordt gebrouwen. Onlangs besloot Rowan, wat uiteraard ook ooit in de keuken begonnen is, toch zijn passie achterna te gaan, zijn eigen brouwerij. Hij begon ooit met de Hopus Dei dat ‘werk van god’ betekent en zijn eerste hoop was. ”Ik zet nu een nieuwe stap met mijn nieuwe bier Amarillo Sun, aldus Huigen.

Amerikaanse hop

In februari 2011 was de brouwmeester begonnen met het brouwen van zijn nieuwe bier, de Amarillo Sun. Zoals de naam al doet vermoeden is gebruikgemaakt van Amerikaanse Amarillo hop waarmee Rowan vooral een eigentijds bier heeft willen neerzetten dat tijdens zomerse temperaturen verfrissend is om te drinken.
Vanaf 30 juli 2011 is het bier, dat gebrouwen is bij Brouwerij de Praght in Dronten, verkrijgbaar bij slijterijen, campings en restaurants in Wezep en omstreken. De eerste batch van 1.000 liter ging echter zo hard dat hij al spijt had dat hij toch niet direct 3.000 liter heeft laten brouwen.

Opening proeflokaal in 2012

Al binnen een jaar tijd weet Brouwerij de Witte Leeuw, bekend van het bier Amarillo Sun, zich goed op de Nederlandse bierkaart te zetten. Een mooi resultaat van het grote enthousiasme en de inzet van Rowan Huigen en zijn vrouw Ingrid. Naast het feit dat het bier op steeds meer plekken in Nederland te koop is openen zij op zondag 25 maart 2012 hun proeflokaal in de Abdij te Zwolle aan het Gasthuisplein 13. 'De Abdij' werd echter op 29 december 2014 gesloten en daarmee verdween ook het proeflokaal van De Witte Leeuw.

5-jarig bestaan 

Voor het vijfjarig bestaan van brouwerij de Witte Leeuw is er een speciaal biertje gebrouwen: de Jubileeuw. De Jublieeuw is een IPA bier met een alcoholpercentage van 9 procent en is op de tap verkrijgbaar bij café De Singel en café The Livingroom. 

Alle bieren van Brouwerij de Witte Leeuw worden bij de Scheldebrouwerij gebrouwen. In 2017 willen ze 20.000 liter meer gaan brouwen. Vandaar ook dat contract met de Scheldebrouwerij. Die kan in één keer 10.000 liter brouwen. Dan krijg je geen smaakverschil en smaakt het bier van Maastricht tot Zwolle hetzelfde. 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.