Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hogere bierverkoop maar lagere omzet voor Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hogere bierverkoop maar lagere omzet voor Heineken

24 april 2014 om 11:58

Heineken heeft in het eerste kwartaal van 2014 een iets hogere bierverkoop gerealiseerd dan vorig jaar. De omzet daalde echter door negatieve wisselkoerseffecten.

Hogere bierverkoop maar lagere omzet voor Heineken
Heineken met S tijdens jubileum in 2017
Heineken Experience

Heineken verkocht in het eerste kwartaal van 2014 ruim 1 procent meer bier dan in het eerste kwartaal van 2013. Dit is positief nieuws na de bekendmaking van de jaarcijfers van 2013, waaruit bleek dat de winst van Heineken was gehalveerd.

Toch een lagere omzet

Ondanks dat er meer bier is verkocht, is de totale omzet toch gezakt met bijna 3 procent. Dit is te wijten aan negatieve wisselkoerseffecten. Zouden deze constant zijn geweest, dan was er wel sprake geweest van een omzetstijging. Wel heeft Heineken bekend gemaakt dat de winst hoger is dan vorig jaar.

Stijgende bierverkoop in West-Europa

Meer positief nieuws is dat de verkoop van Heineken in West-Europa is gestegen met ruim 2 procent. De afgelopen twee jaar bleven de biervolumes in West-Europa steeds dalen. 

Lees ook

Vooral in Frankrijk, Spanje, Ierland, België en in ons eigen land werd er meer Heineken getapt. De Italianen en de Zwitsers gaven de voorkeur aan ander bier.

Heineken in de rest van de wereld

In Noord- en Zuid-Amerika verkocht Heineken 2,6 procent meer bier, vooral in Mexico en Brazilië werd aan het begin van het jaar veel Heineken verkocht.

Door de hoge belastingverhogingen in Rusland is de verkoop in Midden- en Oost-Europa gedaald met maar liefst 5,1 procent.

De grootste stijging had Heineken in Afrika en het Midden-Oosten. Daar was een stijging in de bierverkoop van bijna 9 procent.

Cookie instellingen