Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerijen in Groningen | Bierbrouwerijen in Metropool van het Noorden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerijen in Groningen

Groningen heeft een bloeiende biercultuur met maar liefst 16 actieve brouwerijen. De meeste van deze brouwerijen verkopen hun bieren door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Ongeveer de helft van deze brouwerijen beschikt over hun eigen brouwketels, terwijl de andere brouwerijen gebruikmaken van de faciliteiten van huurbrouwerijen om grotere volumes te produceren. Enkele bekende brouwerijen uit Groningen zijn bijvoorbeeld Bax Bier, Martinus, Groningse Bierbrouwerij, en Eggens Craft Beer.

In Groningen kun je bij 6 brouwerijen het proeflokaal bezoeken.

Het aantal gesloten brouwerijen in Groningen is 10.

Filters zijn succesvol verwijderd

Sorteer & filter

Filters

Land

1

Plaats 1

Provincie 1

Soort

Voorzieningen

Lid van

Reset
Laat meer filter opties zien

Actieve brouwerijen

Voortdurende groei in de Metropool van het Noorden

Net als in veel andere steden heeft Groningen in de 20e eeuw een afname gezien in het aantal brouwerijen als gevolg van sluitingen van de brouwerijen. Echter, de afgelopen jaren heeft Groningen een zekere heropleving bereikt op het gebied van bierbrouwerijen. Diverse kleinschalige brouwerijen, zoals Bax Bier, Martinus, Groningse Bierbrouwerij en Eggens Craftbeer hebben de biercultuur in Groningen nieuw leven ingeblazen. Deze bruisende biergemeenschap draagt ??bij aan de unieke sfeer van Groningen en maakt het een geweldige bestemming voor liefhebbers. Met de groei van het aantal actieve brouwerijen en de passie van de Groningse brouwers, blijft de stad een broedplaats voor creativiteit en innovatie in de bierwereld in Nederland. 

Groningse Bierbrouwerij en Eggens Craftbeer hebben de biercultuur in Groningen nieuw leven ingeblazen. Deze bruisende biergemeenschap draagt ??bij aan de unieke sfeer van Groningen en maakt het een geweldige bestemming voor liefhebbers. Met de groei van het aantal actieve brouwerijen en de passie van de Groningse brouwers, blijft de stad een broedplaats voor creativiteit en innovatie in de bierwereld in Nederland. Filters zijn succesvol verwijderd
Cookie instellingen