Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eggens Craft Beer | Brouwerij Eggens uit Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eggens Craft Beer

Eggens Craft Beer is een bierbrouwerij uit Groningen (Nederland) die is opgericht in 2017.

Brouwerij Eggens
Brouwerij Eggens

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Eggens Craft Beer.

Voeg nu een bier toe van Eggens Craft Beer!

  Achtergrond informatie

  Eggens Craft Beer is ontstaan vanuit de passie en liefde voor bier. Na een aantal jaren kleinschalig thuis gebrouwen te hebben, besloot oprichter Martijn Eggens om in 2017 de vervolgstap te maken. Sindsdien wordt er grootschalig bier gebrouwen, waarbij gebruik wordt gemaakt van ketels van andere Groningse brouwerijen. Alle bieren worden dan ook met vakmanschap en uiterste precisie gebrouwen, om zo altijd de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

  De bieren van deEggens brouwerij kenmerken zich door hun krachtige basis van mout, wat er ook in resulteert dat deze bieren vaak hoger zijn in het alcoholpercentage. Voor Eggens is dit een bewuste keus, ze zijn er namelijk van overtuigd dat bier een volle moutsmaak dient te hebben, welk langer in de mond blijft hangen.

  Daarnaast gebruikt Eggens Craft Beer vaak ook net even andere kruiden en hopsoorten in het bier en voegen ze iets meer koolzuur toe, zodat de bieren lekker fris blijven en toegankelijk te drinken zijn.

  Eggens Craft Beer heeft de ambitie om in 2021 volledig zelfstandig te opereren vanuit een eigen brouwerij in de stad Groningen, niet alleen om het hebben van een eigen brouwerij, maar vooral om mensen net iets meer te vertellen over hoe een product ontstaan is, en momenteel gemaakt wordt.

  Lees ook

  Eggens Craft Beer in het nieuws