Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eggens Craft Beer | Brouwerij Eggens uit Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eggens Craft Beer

Eggens Craft Beer is een bierbrouwerij uit Groningen (Nederland) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Brouwerij Eggens
Eggens Barley Wine fles
Eggens IPA Flesje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Eggens Craft Beer

Eggens Craft Beer heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Eggens Craft Beer!
 • Eggens Barley Wine - Gerstewijn - 12,5%

  Eggens Barley Wine is mooi donker van kleur met een rode gloed. De smaak komt een beetje in de buurt van een quadrupel, met flink moutige tonen en wat gedroogd fruit.

 • Eggens Weizen - Weizen - 5,8%

  Bij de eerste slok van Eggens Weizen voel je gelijk hoe vol en romig het bier is. Het bier heeft ook een fris zuurtje, de oorzaak hiervan is de gebruikte tarwe. Je proeft een beetje banaan en het bier heeft een kruidig bittere afdronk. Daarnaast kent deze weizen aroma's van kruidnagel en banaan. 

 • Eggens Tripel - Tripel - 8,1%

  De Eggens Tripel is een ambkleurig bovengistend bier met een duidelijk moutkarakter. De moutige basis met subtiele tonen van bitter en zoet zorgt voor een krachtige volle smaak en een intense afdronk. Deze lichte tripel heeft fruitige tonen, die doen denken aan onder meer abrikoos. 

 • Eggens IPA - India Pale Ale - 7%

  Eggens IPA is een heerlijk fris biertje met een klein bittertje. Dit IPA bier is zacht en moutig en vooral heel erg hoppig. In de neus is het bier vrij fruitig en komt de hop mooi naar voren. In nasmaak een fijn bittertje.

  Achtergrond informatie

  Eggens Craft Beer is ontstaan vanuit de passie en liefde voor bier. Na een aantal jaren kleinschalig thuis gebrouwen te hebben, besloot oprichter Martijn Eggens om in 2017 de vervolgstap te maken. Sindsdien wordt er grootschalig bier gebrouwen, waarbij gebruik wordt gemaakt van ketels van andere Groningse brouwerijen. Alle bieren worden dan ook met vakmanschap en uiterste precisie gebrouwen, om zo altijd de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

  De bieren van deEggens brouwerij kenmerken zich door hun krachtige basis van mout, wat er ook in resulteert dat deze bieren vaak hoger zijn in het alcoholpercentage. Voor Eggens is dit een bewuste keus, ze zijn er namelijk van overtuigd dat bier een volle moutsmaak dient te hebben, welk langer in de mond blijft hangen.

  Daarnaast gebruikt Eggens Craft Beer vaak ook net even andere kruiden en hopsoorten in het bier en voegen ze iets meer koolzuur toe, zodat de bieren lekker fris blijven en toegankelijk te drinken zijn.

  Eggens Craft Beer heeft de ambitie om in 2021 volledig zelfstandig te opereren vanuit een eigen brouwerij in de stad Groningen, niet alleen om het hebben van een eigen brouwerij, maar vooral om mensen net iets meer te vertellen over hoe een product ontstaan is, en momenteel gemaakt wordt.

  Lees ook

  Eggens Craft Beer in het nieuws

  Cookie instellingen