Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerijen in Eindhoven | Eindhovense biebrouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerijen in Eindhoven

Eindhoven heeft een bloeiende biercultuur met een diversiteit aan brouwerijen. Er zijn verschillende actieve brouwerijen in de stad. Sommige van deze Eindhovense bierbrouwerijen verkopen hun bieren niet alleen in de stad, maar ook door heel Nederland en soms zelfs daarbuiten. Van de brouwerijen in Eindhoven heeft ongeveer de helft eigen ketels, terwijl de overige brouwerijen huurbrouwerijen zijn. Dit betekent dat zij grotere volumes brouwen in de ketels van andere brouwerijen.

Enkele bekende brouwerijen uit Eindhoven zijn Van Moll Craft Beer en 100 Watt Brewery (voorheen Stadsbrouwerij Eindhoven). Deze brouwerijen hebben een solide reputatie met hun geprezen bieren. Van Moll staat bekend om zijn creatieve en innovatieve bieren, terwijl 100 Watt Brewery trots is op de lokale biercultuur en tradities. Dus als je op zoek bent naar authenticiteit en betrouwbare bieren in Eindhoven, moet je zeker de bieren van Van Moll en Stadsbrouwerij Eindhoven proberen. Naast deze brouwerijen is er nog veel meer Eindhovens bier te ontdekken. Verken de levendige biercultuur van Eindhoven en ontdek de heerlijke speciaalbieren die deze stad te bieden heeft.

In Eindhoven kun je bij 5 brouwerijen het proeflokaal bezoeken.

Het aantal gesloten brouwerijen in Eindhoven is 14.

Filters zijn succesvol verwijderd

Sorteer & filter

Filters

Land

1

Plaats 1

Provincie 1

Soort

Voorzieningen

Lid van

Reset
Laat meer filter opties zien

Actieve brouwerijen

Succesvolle Eindhovense brouwerijen

Met de opkomst van bestaande brouwerijen in andere delen van het land, zoals in het zuiden van Limburg, heeft Eindhoven zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een echte bierstad. Hoewel er vroeger talloze brouwerijen in de stad waren, heeft het aantal door de jaren heen gefluctueerd. Eindhoven heeft de afgelopen jaren een opleving in de biercultuur, met een groeiend aantal moderne en betrouwbare brouwerijen.

Na een periode van daling in het aantal brouwerijen, heeft Eindhoven de laatste decennia een volwassen groei doorgemaakt in de bierindustrie. Moderne brouwerijen zoals Van Moll en Stadsbrouwerij Eindhoven. Deze brouwerijen staan voor hun vaardigheden, innovatie en passie voor het creëren van mooie ambachtelijke bieren. in 2020 werd een bier uit Eindhoven gekozen tot het Beste Bier van Nederland.

Eindhoven is een plek waar oude tradities samenkomen en waar bierliefhebbers kunnen genieten van de Brabantse gezelligheid met een lokaal biertje in de hand.

Filters zijn succesvol verwijderd
Cookie instellingen