Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij Eindhoven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

100 Watt - Stadsbrouwerij Eindhoven

100 Watt - Stadsbrouwerij Eindhoven is een bierbrouwerij uit Eindhoven (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment.

Stadsbrouwerij Eindhoven
150 watt
Nuit Noire van 100 watt flesje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van 100 Watt - Stadsbrouwerij Eindhoven

100 Watt - Stadsbrouwerij Eindhoven heeft 10 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van 100 Watt - Stadsbrouwerij Eindhoven!
 • 150 Watt - Quadrupel - 10%

  150 Watt is een Quadrupel van hoge gisting met een alcoholpercentage van 10%. Het bier heeft een krachtige volle smaak met een sterk karakter. Toetsen van donker fruit vloeien langzaam uit tot een licht stroperige afdronk. 

 • 40 Watt Blond - Blond - 6,3%

  40 Watt is een fris en fruitig blond bier van de 100 Watt Brewery. Dit speciaalbier heeft een slanke body en kenmerkt zich door de subtiele pittigheid. 

 • 15 Watt - Pils - 5%

  15 Watt is een craft pilsener van Stadsbrouwerij Eindhoven. De smaak van het pils is fris en droog.

 • 100 Watt Lady Lavender - Wit - 5,5%

  In Lady Lavender Witbier vind je tonen van citrus, banaan en sinaasappel. Het bier is bloemig, licht zoet en fris. 

 • 100 Watt Evoluwonder - Tripel - 9%

  100 Watt Evoluwonder is een fris en gebalanceerd bier met complexe tonen van banaan, citrus en kruidnagel. Dit bier heeft een zoete en licht verwarmende afdronk. 

 • Zwarte Bliksem - India Pale Ale - 7,3%

  Zwarte Bliksem is een bier in de stijl die ook wel Cascadian Dark Ale genoemd, het is geen kruising tussen IPA en Stout! Een volvette hoppige IPA met een licht gebrande roostsmaak in het pallet, maar wel de donkere kleur van een Stout. Centennial, Cascade en Amarillo hop in dit bier, zekers niet te zuinig!

 • 100 Watt Naar de Knoppen! - Lager - 5,6%

  Een crispy ondergistend lentebier om van te genieten tijdens mooie lentedagen. Het bier is goudkleurig en heeft een EBU van 25.

 • 100 Watt Nuit Noire - Winter - 8,2%

  Deze Quadrupel van 100 Watt / Stadsbrouwerij Eindhoven kenmerkt zich door zijn rijke smaak. Het is een zijdezachte quadruppel met een diepe en volle smaak dankzij het gebruik van gebrande mouten, specerijen en kruiden.

Achtergrond informatie

De bieren van Stadsbrouwerij Eindhoven waren van 2012 tot eind 2014 te koop onder de naam Eijkenrode Bier. Daarna werden de bieren overgedragen aan Stadsbrouwerij Eindhoven en werden vanaf begin 2015 de bieren ook gebrouwen in de stadbrouwerij.

Stadbrouwerij Eindhoven, gevestigd in de Schelles fabriek, is ontworpen om voldoende bieren te kunnen maken voor het eigen proeflokaal en voor diverse horeca-zaken in Eindhoven.

Lees ook

De brouwerij wil de bieren in de Eindhovense horeca krijgen precies zoals het vroeger ook het geval was. Daartoe hebben ze een 1000 liter brouwinstallatie aangeschaft met voldoende lageringcapaciteit om deze bieren te kunnen maken.

De installatie is geschikt om de meer traditionele bieren te maken maar ook de hoppige bieren. Ook zal de brouwerij een eigen pils gaan maken, maar daar is nog even tijd voor nodig.

Stadsbrouwerij Eindhoven produceert 100 Watt bieren!

100 Watt - Stadsbrouwerij Eindhoven in het nieuws

Bier van 100 Watt - Stadsbrouwerij Eindhoven is te drinken tijdens