Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Van Moll | Craft Beer uit Eindhoven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Van Moll

Brouwerij Van Moll is een bierbrouwerij uit Eindhoven (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 46 bieren in het assortiment.

Van Moll Proefplank
Van-Moll-Spellbound-logo
Sueno Latino

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Van Moll

Brouwerij Van Moll heeft 46 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Van Moll!
 • Crisp Wilder Blond - Blond - 0,3%

  Wilder Blond is een 0,3% blond biertje met de zachte smaken van de kruidenblend van Wilder Land. Onder meer vlier- en lindebloesem, kamille, karwij en rozenblad zijn geplukt uit stroken die zijn aangelegd op velden en akkers door heel Nederland. De kruiden geven het bier een bloemig karakter.

 • Van Moll Sátántangó - Ale - 10,2%

  Sátántangó is een sterke Belgische blonde ale met een unieke smaakprofiel. Het bier heeft een basis van Pilsner en Spelt mout, en is gehopt met Columbus. Het heeft een alcoholpercentage van 10.2%. Het bier is gerijpt op Tokaji, rum en bourbon vaten, wat zorgt voor extra complexiteit en zachtheid. 

 • Van Moll Wanderlust - Alcoholarm - 0,3%

  Wanderlust, met slechts 0,3% alcohol en de hoppen Simcoe en Citra, is geweldig te combineren met eten en doet daarin echt niet onder voor zwaar-alcoholische bieren.

 • Van Moll Chocolate Overlord - Stout - 9%

  De Chocolate Overload heeft een intense chocoladesmaak, met daarnaast tonen van karamel, koffie en vanille. Het bier is ook vrij bitter, met een zachte afdronk. Het bier is gebrouwen met een combinatie van gerstemouten en cacao nibs. De cacao nibs geven het bier een intense chocoladesmaak, die perfect samengaat met de bittere smaken van de hop.

 • Van Moll Funky Drummer - India Pale Ale - 6%

  Funky Drummer is een superfruitig bier met aroma's van ananas. Voor het bier is ook gebruikgemaakt van wilde gisten (Brettanomyces om precies te zijn) wat voor extra fruitigheid zorgt.

 • Van Moll Triple Trouble - Tripel - 8,5%

  De Van Moll Triple Trouble is een complex bier met een perfecte balans tussen zoet en bitter. Het biertje heeft tonen van vlierbloesem, sinasappelschil en koriander. De afdronk is lang en aangenaam, met een lichte alcoholwarmte.

 • Moll Ons Blackie - Stout - 9%

  Dit bier is gebrouwen met 10 verschillende soorten mout en je proeft de koffie en chocola het best. Als een warme deken over je keel heen is dit romige en krachtige bier overheerlijk!

 • Van Moll Wodan - Weizen - 10,5%

  Wodan is ontstaan door het recept voor het bier 'Langharig Tuig' te verdubbelen. Dubbel zoveel mout en hop en dat zorgt voor een mooi gebalanceerde smaak van tarwe, weizengist en Amerikaanse hop.

Achtergrond informatie

Er wordt door Erwin van Moll (1968) en Jaap Hermans (1973) nog keihard gewerkt om middenin het centrum op Keizersgracht 16a binnenkort de eerste Eindhovense bierbrouwerij met proeflokaal te beginnen. Het streven is om in september 2013 open te gaan. Via crowdfunding proberen zij deze droom van de grond te krijgen.

Van Moll wordt een plek waar sfeer en gezelligheid samengaan met het drinken van heerlijke, zelfgebrouwen en unieke bieren. Om dit te realiseren worden obligaties uitgegeven van 100 euro of kan men lening verstrekken.

Lees ook

Onlangs lanceerden de twee heren Jaap Hermans en Erwin van Moll het Eindhovense Van Moll bier met de boodschap dat zij graag op korte termijn een brouwerij wilden openen met proeflokaal. 

Brouwerij Van Moll heeft financiering rond

Brouwerij Van Moll komt met het nieuws naar buiten dat de financiering rond is. In september 2013 openen de deuren van de nieuwe brewpub aan de Keizersgracht. Daarmee komt er na zestig jaar afwezigheid weer een brouwerij in Eindhoven.

Brouwerij Van Moll in het nieuws

Cookie instellingen