Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerijen in Tilburg | Tilburgse Bierbrouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerijen in Tilburg

Tilburg, een levendige stad in Noord-Brabant, heeft een bloeiende biercultuur met meer dan tien actieve brouwerijen. 013 heeft een uniek karakter en een eigenzinnige bierscène die de moeite waard is om te verkennen. Tilburgse brouwerijen zijn trots op hun ambacht en leveren bieren van hoge kwaliteit die zowel in de stad als door Nederland worden gewaardeerd.

Enkele bekende brouwerijen in Tilburg zijn onder andere Stadsbrouwerij 013 en KraftBier. Stadsbrouwerij 013, gevestigd in het hart van de stad, staat bekend om zijn betrouwbare brouwsels die de biercultuur van Tilburg versterken. Met traditionele en vernieuwende bierstijlen bieden Stadsbrouwerij 013 en Kraftbier een smaakbeleving voor elke bierliefhebber. Ze streven ernaar om bieren van de hoogste kwaliteit te creëren en de bieren van deze brouwerijen uit Tilburg hebben een plek veroverd in de Nederlandse bierwereld. Of je nu geniet van een verfrissend pils, een krachtige IPA of een complexe stout, de brouwerijen uit Tilburg bieden een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod dat de smaakpapillen prikkelt!

In Tilburg kun je bij 3 brouwerijen het proeflokaal bezoeken.

Het aantal gesloten brouwerijen in Tilburg is 9.

Filters zijn succesvol verwijderd

Sorteer & filter

Filters

Land

1

Plaats 1

Provincie 1

Soort

Voorzieningen

Lid van

Reset
Laat meer filter opties zien

Actieve brouwerijen

Brouwgeschiedenis Tilburg

De brouwgeschiedenis van Tilburg gaat terug naar enkele eeuwen geleden, toen brouwen een belangrijk onderdeel was van het dagelijks leven en er vaak laagalcoholisch bier in plaats van water werd gedronken. Veel boerderijen hadden hun eigen brouwerijen om hun familie en gemeenschap van bier te voorzien.

In de vroege 20e eeuw waren er verschillende lokale brouwerijen actief, zoals Brouwerij 't Schaek, Brouwerij 't Kruikje en Brouwerij 't Anker. Deze brouwerijen leverden bier aan lokale cafés en waren geliefd bij de inwoners van Tilburg. Helaas werden veel van deze traditionele brouwerijen in de tweede helft van de 20e eeuw gedwongen om te sluiten als gevolg van de opkomst van grotere nationale brouwerijen en veranderende marktomstandigheden. Dit leidde tot een afname van de lokale bierproductie in Tilburg.

Gelukkig heeft de recente ambachtelijke bierrevolutie nieuw leven geblazen in de Tilburgse biercultuur. De afgelopen decennia zijn er verschillende nieuwe brouwerijen opgericht in de stad, waaronder Stadsbrouwerij 013, KraftBier en vele anderen. Deze brouwerijen zetten zich in voor het herstellen en vernieuwen van de rijke brouwtradities van Tilburg, waarbij ze zowel traditionele als moderne bierstijlen creëren.

Filters zijn succesvol verwijderd
Cookie instellingen