Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

KraftBier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

KraftBier

KraftBier is een bierbrouwerij uit Tilburg (Nederland) die is opgericht in 2015.

Brouwerij Kraftbier
Brouwerij Kraftbier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van KraftBier.

Voeg nu een bier toe van KraftBier!

  Achtergrond informatie

  Zoals menig brouwer is het avontuur van KraftBier ook in de keuken begonnen. Al snel werd deuidelijk dat de ruimte die de keuken te bieden had niet meer genoeg was. 

  Om te zorgen dat er wat meer bewegingsruimte ontstond hebben de brouwers het ouderlijk huis ingericht als brouwerij, brouwen in de bijkeuken en vergisten in het rommelhok.
  De ruimte moest nog wel gecreëerd worden dus verdwenen moeders tijdschriften en vaders wandelschoenen in de container. Daarna nog even de bezem er doorheen en klaar. Er bleven twee mooie betegelde ruimtes over die uitermate geschikt waren om te brouwen. 

  Er werd 2x per week 50 liter gebrouwen, 400 liter per maand. Iedere week wat anders en lekkere bieren werden nog een keer gebrouwen. Vrienden, familie en collega’s waren proefkonijnen. De kring breidde zich snel uit naar vrienden en familie van vrienden, familie en collega’s en het bier was niet aan te slepen.

  Afhankelijkheid is niet ideaal

  Omdat er steeds meer vraag kwam naar het bier moest er een volgende stap worden ondernomen. Na een lidmaatschap bij het KBC (Klein Brouwerij Collectief) werd de zoektocht naar een geschikte brouwerij gestart.

  Lees ook

  Al snel was er contact met Sint Servattumus en Huisbrouwerij Klein Duimpje. Binnen een paar maanden waren de eerste commerciële bieren een feit. Het bier bleek aan te slaan in de Tilburgse kroegen en de bieren waren snel op. Te snel. Er moest dus een andere oplossing komen want de afhankelijkheid van andere brouwers was verre van ideaal.

  KraftBier bleek niet het enige populaire bier. Veel kleine Nederlandse brouwers deden het erg goed. Zo ook Klein Duimpje, waar de eigenaar van KraftBier inmiddels een keer of 10 had gebrouwen.

  Eigen brouwerij

  Het ging zo goed met Klein Duimpje dat er een nieuwe installatie was besteld. Vijf keer groter dan de vorige installatie. De oude installatie was te klein geworden en stond te koop. De deal was snel beklonken en KraftBier mocht zich eigenaar noemen van een eigen brouwinstallatie waar 600 liter bier mee gebrouwen kan worden.

  Een locatie was inmiddels ook gevonden. Een oude leegstaand bankgebouw aan de Spoorlaan, middenin het centrum van Tilburg. Samen met BANK15 wordt daar een creatieve habitat gecreëerd. Naast de brouwerij is er plek voor horeca, kunst, opleiding en eigenlijk alle creatieve, ambitieuze en talentvolle bedrijven.

  Eind 2015 was het zover. De eerste liters bier liepen door de leidingen lopen en Tilburg mag weer trots zijn op haar eerste echte brouwerij.

  KraftBier in het nieuws