Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Westvleteren niet langer beste bier ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Westvleteren niet langer beste bier ter wereld

29 januari 2015 om 10:37

België was de afgelopen jaren het land met het beste bier ter wereld. Nu niet meer, want het lekkerste bier komt niet meer uit Westvleteren, maar uit Iowa in de VS.

Kentucky Brunch

Westvleteren XII van eerste plaats gestoten

De afgelopen vier jaar is Westvleteren XII verkozen tot het lekkerste bier ter wereld. Dit jaar is daar echter verandering in gekomen. Niet Westvleteren XII maar de 'Kentucky Brunch' - een pikzwarte stout - van mini- brouwerij Toppling Goliath uit het Amerikaanse Iowa mag zich het allerbeste bier ter wereld noemen.

België of Amerika?

België blijft het met twaalf bieren in de top 100 wel goed doen. Maar daartegenover staan 79 Amerikaanse bieren. Tot voor kort werd gerstenat uit de Verenigde Staten beschouwd als flets.  "Maar ze zijn al lang niet meer zo slecht", vertelt Jan Rumes, voorzitter van Zythos. "Je hebt nog altijd die typische pilsbieren, maar daarnaast wordt steeds beter bier gebrouwen in de Verenigde Staten."

Lees ook

"Eerst zijn ze begonnen met 'Belgian-style' te brouwen, maar nadien zijn ze geëvolueerd. Ze durven er te experimenteren met extreem zoete, zure of bittere bieren, wat nieuwe smaken oplevert die erg verschillen van onze traditionelere bieren. Sommige brouwerijen zijn intussen innovatiever dan de Belgische brouwerijen."

Nederland ook in de prijzen

Ook Nederland is vertegenwoordigd in de Top 100 van RateBeer. Brouwerij de Molen houdt onze eer hoog met de bieren Hel & Verdoemenis (wild turkey) en Hel & Verdoemenis 666.

RateBeer Awards

De lijst van beste bieren ter wereld wordt samengesteld door bierliefhebbers van de bierwebsite RateBeer.com. De RateBeer Awards worden sinds 2002 uitgereikt. Wil jij weten hoe jouw favoriete biermerk scoort volgens RateBeer? Check de lijst!

Cookie instellingen