Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Unwrapp: blind bier proeven en je smaak ontdekken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Unwrapp: blind bier proeven en je smaak ontdekken

1 februari 2024 door Redactie Biernet.nl

Unwrapp is een online bierwinkel die bierpakketten verkoopt met onbekende bieren erin. Het idee is dat je blind gaat proeven en zodoende je smaak ontdekt.

Unwrapp bierpakket IPA
unwrapp bierpakket met bokbier
4 ipa's uit het unwrapp pakket

Unwrapp: hoe werkt het?

Unwrapp is een uniek concept dat bierliefhebbers de kans geeft om verschillende bieren te proeven zonder vooroordelen. Bieren die aan de pakketten worden toegevoegd worden geselecteerd op basis van goede beoordelingen op Untappd of worden aangedragen door volgers. Elke Nederlandse brouwerij, groot of klein, komt in aanmerking. De geselecteerde bieren worden vervolgens blind geproefd en beoordeeld op smaak en kwaliteit door een deskundig testpanel en indien de bieren deze kwaliteitscontrole doorstaan, dan pas worden ze aan de bierpakketten toegevoegd.

Blind bier proeven

Het unieke aan Unwrapp is het concept van blind bier proeven. De blikjes bier zijn letterlijk ingepakt, zodat je niet kunt zien welk bier je gaat drinken. Dit stelt je in staat om je favoriete bier te ontdekken zonder invloed van buitenaf. Je kijkt, ruikt, proeft en geniet. Na het drinken onthul je jouw favoriete bier door het blikje te unwrappen.

ingepakte blikjes speciaalbier in het unwrapp bierpakket

Verschillende bierstijlen

Unwrapp biedt verschillende pakketten aan in verschillende bierstijlen. Op het moment van schrijven waren er pakketten beschikbaar waarmee je de volgende bierstijlen blind kon gaan proeven: Bokbier, IPA, Black IPA en Tripel

Lees ook

Beginnende en gevorderde bierdrinkers

Unwrapp is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde bierdrinkers. Beginnende bierdrinkers kunnen beginnen met lichte bieren met goede reputaties. Gevorderde bierdrinkers kunnen genieten van een verscheidenheid aan bierstijlen en nieuwe smaken ontdekken.

Waarom Unwrapp pakketten kopen?

Het kopen van Unwrapp-pakketten biedt verschillende voordelen. Ten eerste biedt het je de mogelijkheid om verschillende bieren te proeven zonder te worden beïnvloed door merken of logo's. Ten tweede kun je nieuwe smaken ontdekken en je smaakpapillen uitdagen. Ten slotte biedt Unwrapp ook de mogelijkheid om bierpakketten cadeau te doen, wat een uniek en leuk geschenk kan zijn voor vrienden en familie die van bier houden.

Unwrapp blikjes IPA uitschenken

Onze ervaring

We hebben een IPA pakket van Unwrapp geproefd en het was een interessante ervaring. Het is erg leuk om zonder vooroordelen de verschillende bieren te bekijken, ruiken en proeven. In het geval van IPA's zijn er natuurlijk grote verschillen in de smaken, aangezien er zoveel verschillende varianten van IPA bier bestaan. Ik ben zelf fan van lichtere IPA's met veel tropisch fruit in het aroma en de smaak en dus werd die India Pale Ale door mij als favoriet uit de selectie van vier gekozen. 

Het waren allemaal 'American IPA's' die in Nederland zijn gebrouwen, waarvan één West Coast IPA. Alleen al aan de kleuren is te zien dat 'American IPA' niet meteen veel zegt over het bier dat je gaat drinken. Bekijk onderstaande video welke IPA mijn favoriet was uit de selectie die in het pakket zat.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen