Weetje over IPA Variaties

IPA Variaties

Veel bierliefhebbers hebben wel eens een India Pale Ale gedronken. Wist je dat er variaties zijn van de India Pale Ale? Bekijk de verschillende IPA varianten!


Ontstaan van de IPA

Vanaf de 17e eeuw had Engeland veel overzeese kolonies. Burgers werden toen met behulp van schepen naar de andere kant van de wereld gebracht. Een schip naar India was bijna vijf maanden onderweg en dit was te lang om het bier goed te houden. De Engelse brouwers bedachten toen om meer hop aan het bier toe te voegen (hop werkt als conserveringsmiddel) en het alcoholgehalte te verhogen. Het exportbier was hierdoor bitterder. Zo werd de India Pale Ale geboren.

Session IPA

Deze variant heeft een laag alcoholpercentage. Echter heeft deze variatie een mooie volle smaak. Er zijn 'sessions' die slechts 2,5% alcohol bevatten en tegelijkertijd een geur- en smaaksensatie hebben, bijvoorbeeld de Session IPA van Brouwerij Kees.

Black IPA

De Black IPA is een donkere versie van de IPA. Dit wordt ook wel de Cascadian Dark Ale genoemd. Door het geroosterde mout heeft deze variant van de IPA een zwarte kleur. Het karakteristieke aroma van de IPA is ook in deze variant zeer aanwezig.

DIPA

De DIPA (Double IPA) of Imperial IPA is een sterke en hoppige versie van de India Pale Ale. Deze IPA heeft een hoog gehalte aan mout en hop. Door deze ingrediënten heeft DIPA een hoog alcoholpercentage tussen de 8 - 12%. De bitterheidsgraad van de variant is boven de 60 IBU.

Verschillende soorten IPA

​Meer weetjes

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Heineken

Moderate Drinkers Wanted
Met teveel bier drinken bereik je niet veel bij vrouwen. Sla dus ook eens een biertje af en zorg dat je het overzicht houdt gedurende een avond.

Meer reclames van Heineken