Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tripel | Goudkleurig bovengistend bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tripel

Een tripel is een meestal goudkleurig en zwaar bovengistend bier. Het alcoholpercentage ligt tussen de 7 en 11%. Dit hoge alcoholpercentage ontstaat doordat er veel mout wordt gebruikt en er veel suikers worden vergist.

Leffe Tripel
Kaarschot's Triple
Dikke Bolle Tripel van Brouwerij Avereest

Een tripel is een meestal goudkleurig en zwaar bovengistend bier met hergisting op fles. Het alcoholpercentage ligt tussen de 7 en 11%. Dit hoge alcoholpercentage ontstaat doordat erveel mout wordt gebruikt en er veel suikers worden vergist.

De kleur van tripels varieert tussen amber en blond. Tripels bevatten een typische sterk moutige, maar ook licht zoete smaak. Bij een aantal tripels wordt een aanzienlijk percentage tarwevlokken dan wel tarwemout gebruikt. Het alcoholpercentage ligt tussen de 7% en 11%. Dit hoge alcoholpercentage komt ook doordat er suiker of glucose wordt toegevoegd.

Sommige tripels hebben een kruidig aroma, doordat er kruiden als koriander en sinaasappelschil en/ of ook speciale aromahopsoorten worden toegevoegd. Tripel bier bevat meestal meer koolzuur dan pilsener.

Tripel producten

  • Gouden Carolus bierglas

    Gouden Carolus bierglas

    Prijs €7,49

Tripel aanbiedingen