Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Exclusief Westvleteren bier nu bij slijterijen te koop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Exclusieve Westvleteren Trappist bij Nederlandse slijterijen te koop

27 maart 2024 om 15:37

Westvleteren Trappist, voorheen exclusief verkrijgbaar bij de Abdij van Sint-Sixtus in Westvleteren, is tegenwoordig in verschillende Nederlandse slijterijen te koop.

Krat Trappist Westvleteren bij de Abdij
Westvleteren 12 flesje met etiket sinds augustus 2022
Sint Sixtus abdij buiten

Trappist Westvleteren beter verkrijgbaar

Traditioneel konden liefhebbers van Westvleteren Trappist hun voorraad alleen aanvullen door een afspraak te maken via de iconische "biertelefoon" van de abdij. Deze methode maakte het proces van het verkrijgen van het bier voor velen tijdrovend en soms ontmoedigend. Met de vooruitgang van technologie en veranderende consumentenvoorkeuren heeft de abdij in 2019 de overstap gemaakt naar online reserveringen, waardoor het gemakkelijker is geworden voor bierliefhebbers om hun geliefde Westvleteren Trappist te bemachtigen. Drie Westvleteren bier varianten

Vorig jaar werd aangekondigd dat het iconische Trappistenbier ook buiten de abdij te koop zou worden aangeboden. Nu heeft het bier de Nederlandse schappen van onder andere Gall & Gall en Mitra bereikt.

Geselecteerde winkels in Nederland

Het nieuws dat Westvleteren Trappist nu verkrijgbaar is bij enkele bekende Nederlandse slijterijen, waaronder Gall & Gall en Mitra, heeft opwinding veroorzaakt onder ons bierliefhebbers. Voorheen was het vinden van dit bier buiten de abdij een zeldzame (en ook vooral een dure) aangelegenheid, maar nu kunnen liefhebbers het gemakkelijker vinden, waardoor de toegankelijkheid van dit exclusieve Trappistenbier wordt vergroot.

Lees ook

De verandering van de distributie is mede tot stand gekomen om woekerprijzen voor het bier tegen te gaan. Een flesje van het bier voor een tientje was in het verleden geen zeldzaamheid. Supermarkt Jan Linders kreeg in 2018 bijvoorbeeld veel kritiek toen zij het bier voor €9,95 per flesje te koop aanboden. De huidige prijzen voor de verschillende varianten liggen tussen de €3,99 en €4,99 als je ze in Nederland aanschaft.

Westvleteren bij Gall & Gall Deze uitbreiding van de distributie opent nieuwe mogelijkheden voor bierliefhebbers die niet in staat zijn om de pelgrimstocht naar de abdij te maken. Door Westvleteren Trappist beschikbaar te stellen bij geselecteerde winkels, kunnen meer mensen genieten van de unieke smaken en aroma's die dit bier zo geliefd maken.

Exclusiviteit blijft

Terwijl sommige puristen mogelijk treuren om het verlies van de exclusiviteit, is het belangrijk op te merken dat de abdij nog steeds vasthoudt aan zijn waarden en tradities. De beschikbaarheid van het bier buiten de abdij blijft beperkt en aan de kwaliteit van het bier is uiteraard niets veranderd.

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren gaan namelijk op jaarbasis ongeveer 790 hectoliter, goed voor ca. 240.000 flessen, naar Nederland uitvoeren. De totale jaarlijkse productie van de abdij ligt op 7.500 hectoliter bier.

Ondanks dat je het bier tegenwoordig dus gemakkelijk in Nederland kunt kopen is het zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan Westvleteren.

Cookie instellingen