Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappist Westvleteren | Trappistenbier Sint-Sixtusabdij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappist Westvleteren

De smaak, de kwaliteit, en de schaarste hebben de Sint-Sixtusabdij gemaakt tot een regelrecht bedevaartsoord voor de ware bierliefhebber. Het zwaarste bier van de drie Trappistenbieren van Westvleteren werd verschillende jaren verkozen tot 'beste bier ter wereld'.

Westvleteren 8 flesje met etiket sinds augustus 2022
Westvleteren XII glas en flesje
westvleteren blond bier trappist

Achtergrond Informatie

Trappist Westvleteren bieren worden gebrouwen door Bierbrouwerij Sint-Sixtus Trappisten in Westvleteren. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Trappist Westvleteren bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

De smaak, de kwaliteit, de schaarste en de marketing hebben de Sint-Sixtusabdij gemaakt tot een regelrecht bedevaartsoord voor de ware bierliefhebber. De abdij brengt drie verschillende bieren op de markt, namelijk Blond, Westvleteren 8 en Westvleteren 12. Het bier was jaren lang alleen aan de poorten van de kloostergemeenschap te koop, waardoor handelaren er woekerwinsten op maakten door het bier voor extreem hoge prijzen te koop aan te bieden in Nederland (€20,- per flesje was geen uitzondering). In 2023 bedachten de monniken om het bier ook officieel in Nederland aan te gaan bieden, waarmee zij dit soort woekerhandel teruggedrongen werd.

Trappist Westvleteren kopen

Alle Trappist Westvleteren merken

 • Westvleteren 12 - Quadrupel - 10,2%

  De Westvleteren XII is een voortreffelijk trappistenbier, gul en een machtige gemoute en gekarameliseerde smaak. De smaak is overweldigend vol en zacht zoet waarbij koffie, caramel en fruit subtiel aanwezig zijn. De afdronk is moutig en de smaak bijft lang na.

 • Westvleteren 8 - Dubbel - 8%

  Het bier is een dubbel bier wat bitter is met Zoete en fruitige aroma's. In de nasmaak proef je vooral een meloen achtig accent. Zeker een goed voorbeeld van een vol bier!

 • Westvleteren Blond - Blond - 5,8%

  Westvleteren Blond is een Trappistenbier van de trappistenabdij Sint-Sixtusabdij in Westvleteren. Met een hoppig kruidige aroma is de smaak licht en zacht met  een bittere afdronk. 

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Trappist Westvleteren

 • Trappist Westvleteren binnenkort officieel in Nederland te koop

  Trappist Westvleteren wordt binnenkort ook officieel verdeeld via Nederlandse slijterijen. De monniken van de St. Sixtus Abij, die het trappistenbier brouwen, willen woekerhandel in Nederland terugdringen.

  22 mei 2023 bij Nieuws

 • Trappist Westvleteren bieren hebben weer etiketten

  Westvleteren Trappistenbieren stonden jaren lang bekend om de bruine fles zonder etiket en de kroonkurken in het geel, blauw of groen waar alle info op stond. Vanaf morgen zullen de bieren weer worden verkocht met een etiket op de fles.

  12 aug 2022 bij Nieuws

 • Trappist Westvleteren voortaan in België ook aan huis geleverd

  Trappist Westvleteren van de Sint-Sixtusabdij was een bier dat enkel af te halen was bij de abdij. In een pilot zullen de monniken het bier nu ook aan huis gaan leveren in België.

  19 jan 2021 bij Nieuws

 • Westvleteren Trappist binnenkort online te bestellen

  Westvleteren Trappist is binnenkort ook online te bestellen. Na de bestelling zal het wereldberoemde bier nog wel moeten worden opgehaald bij de Sint-Sixtus abdij.

  14 jun 2019 bij Nieuws

 • Westvleteren neemt advocaat voor bescherming bier

  De brouwers van het Westvleteren Trappistenbier hebben een advocaat ingeschakeld om te voorkomen dat Jan Linders het bier van de brouwerij verkoopt. Het trappistenbier van de brouwers lag afgelopen donderdag zonder afspraak in de schappen.

  14 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren monniken boos op Jan Linders

  De monniken van de Sint Sixtus Abdij uit Westvleteren zijn boos op Jan Linders. De supermarkt verkocht hun Westvleteren Trappistenbier deze week zonder toestemming van de abdij. 

  9 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren Trappist exclusief verkrijgbaar

  Het wereldberoemde Trappistenbier is donderdag 8 maart exclusief verkrijgbaar bij Jan Linders. Westvleteren 12 is meerdere keren als beste bier ter wereld verkozen.

  7 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren XII beste bier ter wereld 2014

  Trappist Westvleteren XII is voor de vierde keer gekozen als beste bier ter wereld.  De lijst van de 100 beste bieren is samengesteld door bierliefhebbers op de website RateBeer.

  4 feb 2014 bij Nieuws

 • Westvleteren verslagen door Triest Indian Pale Ale

  Triest IPA, een vrij onbekend bier uit het Belgische Kapelle-op-den-Bos, heeft op het Brugse Bierfestival de Bier Award toegekend gekregen van een duizendtal bierkenners uit veertig verschillende landen. Het bier eindigde boven het alom geroemde Westvleteren XII, dat onlangs nog is uitgeroepen tot het beste bier ter wereld.

  19 feb 2013 bij Nieuws

 • Westvleteren XII ook in 2013 beste bier van de wereld

  Het Belgische trappistenbier Westvleteren XII is door de gespecialiseerde Amerikaanse website RateBeer opnieuw gekroond tot het beste bier van de wereld! Dat staat vermeld op de website ratebeer.com.

  29 jan 2013 bij Nieuws

 • Westvleteren een verkoopsucces in de VS

  Het was net of de nieuwste iPhone werd verkocht, zo'n gekte heerste er vorige week in en rond enkele selecte bier-speciaalzaken in de VS. Het was echter de beroemde trappist Westvleteren XII die eenmalig over de toonbank ging. In één dag was het bier uitverkocht!

  17 dec 2012 bij Nieuws

 • Win het lekkerste bier ter wereld bij Biernet.nl

  Om de officiele opening van Biernet.nl te vieren hebben we nu een wel heel speciale actie: like ons op Facebook en maak kans op een geschenkbox Westvleteren XII, het lekkerste bier ter wereld!

  28 nov 2012 bij Nieuws

 • Zie alle Trappist Westvleteren nieuwsberichten.

  Cookie instellingen