Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappist Westvleteren | Trappistenbier Sint-Sixtusabdij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappist Westvleteren

De smaak, de kwaliteit, de schaarste en de marketing hebben de Sint-Sixtusabdij gemaakt tot een regelrecht bedevaartsoord voor de ware bierliefhebber

Een heleboel flesjes Westvleteren 12 Trappistenbier
Westvleteren XII glas en flesje
westvleteren blond bier trappist

Achtergrond Informatie

Trappist Westvleteren bieren worden gebrouwen door Bierbrouwerij Sint-Sixtus Trappisten in Westvleteren. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Trappist Westvleteren bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

De smaak, de kwaliteit, de schaarste en de marketing hebben de Sint-Sixtusabdij gemaakt tot een regelrecht bedevaartsoord voor de ware bierliefhebber

Alle Trappist Westvleteren merken

 • Westvleteren 8 - Dubbel - 8%

  Het bier is een dubbel bier wat bitter is met Zoete en fruitige aroma's. In de nasmaak proef je vooral een meloen achtig accent. Zeker een goed voorbeeld van een vol bier!

 • Westvleteren Blond - Blond - 5,8%

  Westvleteren Blond is een Trappistenbier van de trappistenabdij Sint-Sixtusabdij in Westvleteren. Met een hoppig kruidige aroma is de smaak licht en zacht met  een bittere afdronk. 

 • Westvleteren XII - Quadrupel - 10,2%

  De Westvleteren XII is een voortreffelijk trappistenbier, gul en een machtige gemoute en gekarameliseerde smaak. De smaak is overweldigend vol en zacht zoet waarbij koffie, caramel en fruit subtiel aanwezig zijn. De afdronk is moutig en de smaak bijft lang na.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Trappist Westvleteren

 • Trappist Westvleteren voortaan in België ook aan huis geleverd

  Trappist Westvleteren van de Sint-Sixtusabdij was een bier dat enkel af te halen was bij de abdij. In een pilot zullen de monniken het bier nu ook aan huis gaan leveren in België.

  19 jan 2021 bij Nieuws

 • Westvleteren Trappist binnenkort online te bestellen

  Westvleteren Trappist is binnenkort ook online te bestellen. Na de bestelling zal het wereldberoemde bier nog wel moeten worden opgehaald bij de Sint-Sixtus abdij.

  14 jun 2019 bij Nieuws

 • Westvleteren neemt advocaat voor bescherming bier

  De brouwers van het Westvleteren Trappistenbier hebben een advocaat ingeschakeld om te voorkomen dat Jan Linders het bier van de brouwerij verkoopt. Het trappistenbier van de brouwers lag afgelopen donderdag zonder afspraak in de schappen.

  14 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren monniken boos op Jan Linders

  De monniken van de Sint Sixtus Abdij uit Westvleteren zijn boos op Jan Linders. De supermarkt verkocht hun Westvleteren Trappistenbier deze week zonder toestemming van de abdij. 

  9 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren Trappist exclusief verkrijgbaar

  Het wereldberoemde Trappistenbier is donderdag 8 maart exclusief verkrijgbaar bij Jan Linders. Westvleteren 12 is meerdere keren als beste bier ter wereld verkozen.

  7 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren XII beste bier ter wereld 2014

  Trappist Westvleteren XII is voor de vierde keer gekozen als beste bier ter wereld.  De lijst van de 100 beste bieren is samengesteld door bierliefhebbers op de website RateBeer.

  4 feb 2014 bij Nieuws

 • Westvleteren verslagen door Triest Indian Pale Ale

  Triest IPA, een vrij onbekend bier uit het Belgische Kapelle-op-den-Bos, heeft op het Brugse Bierfestival de Bier Award toegekend gekregen van een duizendtal bierkenners uit veertig verschillende landen. Het bier eindigde boven het alom geroemde Westvleteren XII, dat onlangs nog is uitgeroepen tot het beste bier ter wereld.

  19 feb 2013 bij Nieuws

 • Westvleteren XII ook in 2013 beste bier van de wereld

  Het Belgische trappistenbier Westvleteren XII is door de gespecialiseerde Amerikaanse website RateBeer opnieuw gekroond tot het beste bier van de wereld! Dat staat vermeld op de website ratebeer.com.

  29 jan 2013 bij Nieuws

 • Westvleteren een verkoopsucces in de VS

  Het was net of de nieuwste iPhone werd verkocht, zo'n gekte heerste er vorige week in en rond enkele selecte bier-speciaalzaken in de VS. Het was echter de beroemde trappist Westvleteren XII die eenmalig over de toonbank ging. In één dag was het bier uitverkocht!

  17 dec 2012 bij Nieuws

 • Win het lekkerste bier ter wereld bij Biernet.nl

  Om de officiele opening van Biernet.nl te vieren hebben we nu een wel heel speciale actie: like ons op Facebook en maak kans op een geschenkbox Westvleteren XII, het lekkerste bier ter wereld!

  28 nov 2012 bij Nieuws

 • Westvleteren XII binnenkort te koop bij Sligro

  Sligro gaat in Nederland eenmalig exclusief het bier Westvleteren XII verkopen. Westvleteren XII is eerder uitgeroepen tot het beste bier ter wereld.

  19 mrt 2012 bij Nieuws

 • Westvleteren XII opnieuw beste bier van de wereld

  Westvleteren XII is opnieuw gekroond tot het beste bier van de wereld. Het Belgische trappistenbier keert na een jaar terug op de 1e plek.

  30 jan 2012 bij Nieuws

 • Zie alle Trappist Westvleteren nieuwsberichten.