Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Walhalla Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Walhalla Brouwerij

Walhalla Brouwerij was een bierbrouwerij uit Oss (Nederland).

Walhalla Brouwerij

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Iedereen brouwer

'''Walhalla Brouwerij''' is Nederlands eerste mobiele brouwerij en is in 1998 gestart. Het is een doebrouwerij. De gebruikers schroten zelf de mout, roeren in de ketel, eventueel hun eigen etiket ontwerpen of zelfs een eigen glas graveren. Het eindresultaat van de hele avond wordt in een groot 350 liter vat opgeslagen en gaat voor verdere verwerking naar de Maasland Brouwerij. Na 4 weken kan het bier worden gebotteld en worden afgehaald.
Op 4 juli 2000 werd een nieuwe brouwketel in gebruik genomen. Zo werd de ketel beter vervoerbaar en werd deze met 50 liter vergroot tot 400 liter. 

Overname concept

Vanaf 1 januari 2003 werd de '''Walhalla Brouwerij''' opgenomen in de Maasland Brouwerij. De oude ruimte van de '''Walhalla Brouwerij''', aan de Galliërsweg 310, werd verkocht. Het mobiele concept ging wel over en op locatie worden er nog altijd Walhalla-feesten verzorgd. Dit concept is verder uitgewerkt en voor kleinere groepen (van 10 tot 20 personen) is het nu ook mogelijk om in de Maasland Brouwerij activiteiten volgens het Walhalla-concept te ontplooien. In 2005 is het Walhalla-concept aangepast en krijgt deze 2 hl. brouwopstelling een vaste plaats in de Maasland Brouwerij.

Einde concept

Na de sluiting van de Maasland Brouwerij is ook dit deze tak binnen Maasland tot een eind gekomen.
 

Lees ook

Walhalla Brouwerij in het nieuws

  • Nieuwe bar Bar Nevel

    Fonkelnieuwe bar 'Bar Nevel' opent haar deuren.

    Fonkelnieuwe bar ‘Bar Nevel’ opent haar deuren. Het terras van de nieuwe locatie ligt altijd in de zon en is perfect om een borrel te doen met vrienden of collega's.">class="fab6k8g">Fonkelnieuwe bar ‘Bar Nevel’ opent haar deuren. Het terras van de nieuwe locatie ligt altijd in de zon en is perfect om een borrel te doen met vrienden of collega's.