Bier nieuws

Hier blijf je op de hoogte van het laatste nieuws omtrent bier. Tip ons als je een interessant bier bericht hebt.

82 nieuws berichten

Je ziet nu 82 van de 2860 nieuwsberichten.
Er worden alleen berichten van de laatste 3 maanden getoond.

 • Wipse IPA

  Wispe viert de bouw van brouwerij met nieuw bier

  Goed nieuws voor de Wispe Brouwerij. De bezwaren tegen de transformatie van de Laurentiuskerk zijn ingetrokken en de bouw aan een brouwerij kan beginnen. Om dit te vieren brengt Wipse een nieuw bier uit: de Wipse India Pale Ale.

  19 mrt 2018 bij Nieuws

 • Grolsch Radler

  Grolsch Radler nu 35% minder suiker en 2 nieuwe Radler varianten

  Grolsch heeft bekendgemaakt dat vanaf dit voorjaar alle Grolsch Radlers en 0,0% Radlers met 35% minder suiker worden gebrouwen. Ook komen er twee nieuwe soorten Radlers op de markt: Grolsch 0.0% Radler Gember Citroen en Grolsch Radler Limoen.

  16 mrt 2018 bij Nieuws

 • bierglas met alarm

  The Beerwall introduceert alarm op bierglazen

  The Beerwall in Brugge introduceert een originele manier om de diefstal van bierglazen tegen te gaan, namelijk door aan elk glas een alarm toe te voegen. Alle ruim 3000 glazen zijn voorzien van een alarmsysteem.

  15 mrt 2018 bij Nieuws

 • Bier tijdens St Patrick's Day

  St. Patrick's Day 2018 bier activiteiten in Nederland

  Op 17 maart maakt oranje als nationale kleur weer plaats voor klavertjesgroen tijdens St. Patrick’s Day. Dit jaar viert Nederland de Ierse feestdag grootser dan ooit. In tientallen pubs komen ‘Neder-Ieren’ samen voor een workshop stepdancing, vullen menu’s zich met Irish stew of Angus burgers en lest Guinness de dorst. 

  15 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren trappisten bier

  Westvleteren neemt advocaat voor bescherming bier

  De brouwers van het Westvleteren Trappistenbier hebben een advocaat ingeschakeld om te voorkomen dat Jan Linders het bier van de brouwerij verkoopt. Het trappistenbier van de brouwers lag afgelopen donderdag zonder afspraak in de schappen.

  14 mrt 2018 bij Nieuws

 • Grolsch Virtual Reality proefbrouwerij

  Grolsch komt met Proefbrouwerij in virtual reality

  Grolsch staat al jaren voor innovatie. Begin maart kwam de brouwerij met iets nieuws, namelijk een virtuele proefbrouwerij in supermarkten door heel het land. Hiermee wordt de Proefbrouwerij letterlijk naar de winkelvloer van verschillende Nederlandse supermarkten gebracht.

  14 mrt 2018 bij Nieuws

 • PINT bierfestival 2018

  PINT organiseert bierfestival voor alle leden

  Exclusief voor PINT-leden organiseert PINT een groots bierfestival. Ze willen alle leden bedanken voor hun lidmaatschap. Er zullen 7 verschillende brouwerijen aanwezig zijn. Naast hun reguliere bieren wordt er ook speciaal bier voor het PINT festival gebrouwen!

  14 mrt 2018 bij Nieuws

 • Staking AB InBev

  Staking bij AB InBev eindelijk voorbij

  De staking bij de grootste bierbrouwerij van de wereld (AB InBev) is opgeheven. Vrijdagavond is er een akkoord bereikt tussen de directie en de vakbonden. Gisteren zijn de depots in alle vestigingen van het België weer opengegaan.

  13 mrt 2018 bij Nieuws

 • Grolsch nieuwe campagne 'Proef karakter'

  Grolsch lanceert nieuwe campagne 'Proef karakter'

  Woensdagavond 14 maart beleeft de nieuwe tv-commercial van Grolsch haar primeur. Met korte, snelle scenes laat de bierbrouwer het karakter van het merk zien. Dit gebeurt aan de hand van de beugel in herkenbare en uitgesproken Grolsch momenten.

  13 mrt 2018 bij Nieuws

 • Brand Lentebock proef de lente

  Brand organiseert ‘De eerste slok van de lente 2018’

  Brouwerij Brand nodigt de echte lentebok liefhebbers uit om het voorjaar te vieren met heerlijke Brand bieren. Alle ruim 300 Brand proeflokalen doen mee om de lente feestelijk in te luiden.

  12 mrt 2018 bij Nieuws

 • Brouwerij de Prael

  Brouwerij de Prael opent filiaal in Groningen

  De Amsterdamse bierbrouwerij De Prael opent dit jaar een nieuw filiaal met proeflokaal in Groningen. Het filiaal van de brouwerij komt naast poppodium Simplon te staan.

  12 mrt 2018 bij Nieuws

 • Bird Brewery met seizoensbieren Nog Eendje en Zwaanzinnig uit

  Bird Brewery brengt nieuwe seizoensbieren Nog Eendje en Zwaanzinnig uit

  Bird Brewery uit Amsterdam heeft zin in de lente! En daarom komen ze met twee nieuwe seizoensbieren: Zwaanzinnig en Nog Eendje. De Zwaanzinnig is een frisse, dorstlessende White Ale met fruitige geuren en tropische hoppen. Het blonde lentebier Nog Eendje zit vol tonen van karamel, fruitige en frisse hoppen.

  10 mrt 2018 bij Nieuws

 • Lowlander wint knapste etiket verkiezing 2017

  Knapste etiket 2017: Lowlander IPA

  Op donderdag 8 maart reikte Schuim magazine De Gouden Fles uit aan de bierbrouwer met het beste etiket van 2017. Lowlander Beer sleepte de hoofdprijs in de wacht in de categorie commerciële brouwerij.

  9 mrt 2018 bij Nieuws

 • Heineken overname China

  Heineken overweegt de verkoop van Chinese tak

  Heineken overweegt om de activiteiten in China te gaan verkopen. Volgens verschillende bronnen is CR Beer in gesprek met Heineken over een overname van de divisie en zou er een flink bod geplaatst zijn.

  9 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren Trappist

  Westvleteren monniken boos op Jan Linders

  De monniken van de Sint Sixtus Abdij uit Westvleteren zijn boos op Jan Linders. De supermarkt verkocht hun Westvleteren Trappistenbier deze week zonder toestemming van de abdij. 

  9 mrt 2018 bij Nieuws

 • Bierista Bieropleiding

  Bierista Bieropleiding

  Bierplatform Bierista biedt iedereen nu de kans om gediplomeerd bierdrinker te worden. Er wordt een online bieropleiding aangeboden dat na het eindexamen bekroond wordt met een heus bierdiploma.

  8 mrt 2018 bij Nieuws

 • Beerwulf bierglas volschenken

  Beerwulf brouwerij verkiezing 2018

  Nederland telt meer dan 500 brouwerijen. Dit voorjaar gaat Beerwulf op zoek naar ‘s lands populairste, meest bijzondere brouwerij. Brouwers kunnen zichzelf opgeven en liefhebbers kunnen een brouwerij nomineren. 

  8 mrt 2018 bij Nieuws

 • bier bij Twente

  Twente supporters drinken meeste bier

  FC Twente supporters drinken het meeste bier tijdens een wedstrijd, dat blijkt uit een onderzoek van sportadviesbureau Hypercube. Na Twente volgen Heracles en NAC Breda.

  8 mrt 2018 bij Nieuws

 • Weibok bierflesjes

  Friese brouwers introduceren geitenbier

  Vier Friese brouwers en een geitenkaasmakerij hebben samen een nieuw streekbier ontwikkeld. Dit bier genaamd 'de Weibok' is gebrouwen met geitenwei. De introductie vindt plaats op 10 maart op het Lentebierfestival in de Harmonie te Leeuwarden.

  8 mrt 2018 bij Nieuws

 • Ab InBev maakt forse winst

  AB InBev publiceert fenomenale jaarcijfers

  Brouwerij AB InBev heeft het afgelopen jaar forse winst gemaakt. AB InBev is de grootste brouwerij van de wereld. Het bedrijf profiteerde van hogere bierprijzen en de groeiende verkoop van premiumbieren.

  7 mrt 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren Trappistenbier

  Westvleteren Trappist exclusief verkrijgbaar

  Het wereldberoemde Trappistenbier is donderdag 8 maart exclusief verkrijgbaar bij Jan Linders. Westvleteren 12 is meerdere keren als beste bier ter wereld verkozen.

  7 mrt 2018 bij Nieuws

 • Pink IPA brewdog

  Brewdog brengt bier 'voor meisjes' uit

  BrewDog gaat de strijd aan tegen seksistische marketing in de bierindustrie en het wereldwijde salarisgat dat nog altijd bestaat tussen mannen en vrouwen. Daarom brengt BrewDog vanaf donderdag 8 maart een speciaal ‘bier voor meisjes’ op de markt, genaamd Pink IPA.

  6 mrt 2018 bij Nieuws

 • Kompaan WannaBee bier banner

  WannaBee bier van Kompaan

  In het voorjaar van 2018 komt brouwerij Kompaan met een nieuw bier genaamd 'WannaBee'. Het speciaalbier wordt speciaal gebrouwen voor de bescherming van de bij. Samen met Honey Highway schiet de brouwerij de insecten te hulp.

  6 mrt 2018 bij Nieuws

 • Oedipus speciaalbier

  Oedipus & BrewDog collab

  Oedipus Brewing uit Amsterdam zal op 16 maart een samenwerkingsbier lanceren met BrewDog. In het proeflokaal van Oedipus wordt op die 'Fresh Beer Friday' het collab speciaalbier gelanceerd. 

  2 mrt 2018 bij Nieuws

 • Jopen Trinitas Tripel

  Jopen Trinitas Tripel is bier van de maand

  Jopen Trinitas Tripel is het bier van de maand bij Mitra. Elke maand selecteert de slijterij samen met BierMagazine een bier wat kans maakt op bier van het jaar. Voor maart is dat het tripel bier van Jopen. 

  2 mrt 2018 bij Nieuws

 • Doghouse van Brewdog

  Dog House Craft Beer Hotel

  BrewDog is druk aan het werk met hun Dog House Craft Beer Hotel. Een hotel met een eigen biertap op de kamer met het speciaalbier van de Schotse speciaalbier brouwerij.

  1 mrt 2018 bij Nieuws

 • Zundert Trappist in een glas

  Zundert Trappist eenmalig van het vat verkrijgbaar

  Vanaf 1 maart is Zundert Trappist voor het eerst en eenmalig van vat verkrijgbaar. De hele maand maart is Zundert Trappist het “Bier van de Maand” bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT), een vereniging van speciaalbiercafés in Nederland.

  28 feb 2018 bij Nieuws

 • Jupiler bierflesjes

  Jupiler verdwijnt en wordt Belgium

  Jupiler verandert de komende maanden van naam om de Rode Duivels te ondersteunen tijdens het WK in Rusland binnenkort. Jupiler zal te koop zijn onder de naam Belgium.

  27 feb 2018 bij Nieuws

 • Hertog Jan Enkel met Dubbel en Tripel op de achtergrond

  Hertog Jan 'Enkel' geïntroduceerd

  Naast Dubbel en Tripel bier brouwt Hertog Jan vanaf nu het ontbrekende derde bier: Hertog Jan ‘Enkel’. Dit is een toegankelijk blond bier met een licht bittere smaak en 4,5% alcohol. 

  27 feb 2018 bij Nieuws

 • Heineken 0.0 blikje en flesje

  Heineken 0.0 beste supermarktintroductie

  Heineken 0.0 was in 2017 de beste supermarktintroductie. Het alcoholvrije bier van Heineken bleef producten van Spa, Hertog IJs, Ola ijs en Lay's voor.

  26 feb 2018 bij Nieuws

 • Brouwerij de Molen bieren

  Nederlandse brouwerijen in top 100 Ratebeer

  De top 100 brouwerijen van 2017 op de website Ratebeer is bekend gemaakt. Dit jaar staan er maar liefst drie Nederlandse brouwerijen in de top 100. Vorig jaar was dit er maar één.

  22 feb 2018 bij Nieuws

 • Brand Bierbrouwwedstrijd 2018

  7e editie Brand Bierbrouwwedstrijd

  De 7e editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd is van start gegaan. Enthousiaste thuisbrouwers uit Nederland krijgen de kans om een bier te ontwikkelen voor Brand Bier uit Wijlre.

  21 feb 2018 bij Nieuws

 • Stapzwan bier

  Klunen en speciaalbier drinken voor het goede doel

  Onder de naam ‘11Kroegentocht’ organiseren Borrelbar Plank en Brouwerij Stapzwan op zaterdag 10 maart 2018 een bijzonder evenement voor het goede doel in de binnenstad van Utrecht.

  21 feb 2018 bij Nieuws

 • Vier Varianten Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2018

  Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2018

  Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2018 is gelanceerd. Deze serie speciaalbieren is op vat gerijpt en drie van de vier zijn geïnfuseerd met de specerijen vanille, jeneverbes of een VOC kruidenmengsel.

  20 feb 2018 bij Nieuws

 • Uiltje Brewing Company brouwerij in Haarlem

  Het Uiltje en Bier&cO gaan intensief samenwerken

  Uiltje Brewing Company en Bier&Co hebben een intensieve samenwerking aangekondigd. Zij gaan samen trachten om speciaalbieren zo vers mogelijk bij de bierliefhebbers te krijgen. 

  20 feb 2018 bij Nieuws

 • Hasseroeder bier

  AB InBev verkoopt 2 Duitse merken

  De grootste brouwerij ter wereld AB InBev verkoopt de biermerken Diebels en Hasseröder en hun brouwerijen aan een investeringsfonds. De prioriteit van AB InBev ligt bij andere biermerken in hun portfolio. 

  19 feb 2018 bij Nieuws

 • Bird Brewery en Frontaal met Barley Bird

  Speciaalbier #2 uit de Bird Collab Tour

  In februari lanceert Bird Brewery samen met het Noord-Brabantse Frontaal het speciaalbier de Barley Bird. Deze Barley Wine is heerlijk om de koude dagen door te komen.

  16 feb 2018 bij Nieuws

 • Grolsch Porter

  Vijfde bier Grolsch Proeverij: Porter

  Het vijfde speciaalbier van de Grolsch Proeverij is bekendgemaakt. Meesterbrouwer Marc Janssen heeft in de Proefbrouwerij van Grolsch een rijke Porter (6% ABV) gebrouwen. 

  15 feb 2018 bij Nieuws

 • Brand Weizen 0.0 geïntroduceerd

  Brand Weizen 0.0 geïntroduceerd

  Brand Bier heeft een primeur te pakken met de lancering van het eerste alcoholvrije Weizenbier van Nederland. Brand Weizen 0.0 is vanaf nu verkrijgbaar in de horeca. 

  14 feb 2018 bij Nieuws

 • Het Knapste Etiket van 2017

  De finalisten van Het Knapste Etiket 2017

  De jury heeft gesproken! Tien commerciële brouwers en drie thuisbrouwers gaan door voor de felbegeerde Gouden Fles. Ze strijden om de titel van het Knapste Etiket van 2017.

  14 feb 2018 bij Nieuws

 • Gloria van Poesiat & Kater

  Paradiso presenteert jubileumbier Gloria

  Ter ere van het 50-jarig bestaan van Paradios is samen met Poesiat & Kater een bier ontwikkeld. Het speciaalbier is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij locaties van Paradiso en geselecteerde horeca- en retaillocaties.  

  14 feb 2018 bij Nieuws

 • Brouwerij 't IJ verpakking met een glas erbij

  Brouwerij ’t IJ succesvol met nieuwe verpakkingsoplossingen

  Brouwerij ’t IJ is succesvol met nieuwe verpakkingsoplossingen. De duurzame, elegante verpakkingen voor speciaalbier zijn een onderscheidende factor voor de Amsterdamse brouwerij.

  13 feb 2018 bij Nieuws

 • Sigaret met een biertje

  Rookruimtes in horeca niet meer toegestaan

  Speciale rookruimtes in horecagelegenheden vallen niet langer buiten het algehele rookverbod. Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag bepaald dat de uitzondering voor rookruimtes in horeca-inrichtingen ongeldig is.

  13 feb 2018 bij Nieuws

 • Heineken brouwerij

  Heineken: Hogere omzet en winst

  Heineken heeft de jaarcijfers over 2017 bekendgemaakt. De Nederlandse brouwer heeft dat jaar afgesloten met meer winst en een hogere omzet. Het biervolume viel op jaarbasis 3 procent hoger uit.

  12 feb 2018 bij Nieuws

 • Carlsberg

  Carlsberg: meer ambachtelijk

  Carlsberg is de derde brouwer ter wereld. Bij de presentatie van hun jaarcijfers gaven zij aan om meer te willen doen met ambachtelijke bieren en ze vooral willen groeien in Azië.

  8 feb 2018 bij Nieuws

 • Muifelbrouwerij: Martin Ostendorf

  Muifelbrouwerij: nu al succesvolle crowdfunding!

  De Muifelbrouwerij is al ruim 10 jaar bezig met het brouwen van bier. De recepten van Martin Ostendorf werden altijd elders gebrouwen, maar nu is het tijd voor eigen ketels.

  7 feb 2018 bij Nieuws

 • Kapotte Heineken flesjes

  LET OP! Terugroepactie Heineken

  LET OP! Albert Heijn heeft bekendgemaakt dat er voor bepaalde Heineken verpakkingen gevaar dreigt. De flesjes zouden kunnen breken, gevaarlijk dus. 

  6 feb 2018 bij Nieuws

 • Bier tijdens de Superbowl

  Hoeveelheid bier tijdens de Super Bowl

  Het grootste eendaagse sportevenement ter wereld vond afgelopen weekend plaats. De Super Bowl is in Amerika een soort feestdag geworden en daar hoort natuurlijk bier bij.

  6 feb 2018 bij Nieuws

 • Tungri X-Mas in February in glas

  ABT bier van de maand: Tungri X-mas in February

  Deze maand is 'Tungri X-mas in February' het ABT bier van de maand. Dit Belgische bier bevat 8,5% alcohol en is gebrouwen door brouwerij Amburon uit Tongeren. 

  6 feb 2018 bij Nieuws

 • Buval en Jupiler header

  Aldi wint hoger beroep van AB InBev

  Aldi mag toch blikken bier verkopen die gelijkenissen vertonen met de blikken van Jupiler. Na het door Aldi aangetekende hoger beroep is het vonnis van de Brusselse rechtbank verworpen en houdt de Aldi de blikken in de schappen.

  1 feb 2018 bij Nieuws

 • Bierprijzen horeca 2018

  Bierprijzen voor de horeca 2018

  Verschillende brouwerijen hebben de nieuwe prijzen van hun biermerken bekendgemaakt voor 2018. Alle grote biermerken hebben opnieuw de bierprijzen verhoogd.

  31 jan 2018 bij Nieuws

 • Jupiler blikje

  Gelredome serveert voortaan Jupiler

  Jupiler pils wordt voortaan geschonken in het Gelredome. Daarmee volgt het Belgische bier van AB InBev Heineken op, wat tot eind 2017 op de tap verkrijgbaar was.

  30 jan 2018 bij Nieuws

 • Westvleteren XII staat ook in de top 100 van Ratebeer

  100 beste bieren van 2017

  De 100 beste bieren van 2017 volgens Ratebeer zijn bekendgemaakt. Maar liefts 71 speciaalbieren in de lijst worden door Amerikaanse brouwerijen geproduceerd. Nederland heeft geen bier in de top 100 staan. 

  29 jan 2018 bij Nieuws

 • Week van het Nederlandse bier

  Week van het Nederlandse Bier 2018

  De Week van het Nederlandse Bier zit er weer aan te komen. Van 24 mei t/m 3 juni zetten brouwerijen, horeca en retail het Nederlandse bier in de spotlight middels proeverijen, bierfestivals, workshops en meer.

  26 jan 2018 bij Nieuws

 • Ordeman en Vogel met Brouw Magazine tijden craft beer conference

  Eerste editie van Brouw! magazine gelanceerd

  Tijdens de 2e Dutch Craft Beer Conference is er een nieuw vakblad voor bierbrouwers gelanceerd. Het eerste exemplaar van Brouw! magazine werd door uitgever/hoofdredacteur Fedor Vogel overhandigd aan Michel Ordeman, de voorzitter van Craft.

  25 jan 2018 bij Nieuws

 • Mort Subite bieren

  Mort Subite gaat internationaal

  Bierbrouwerij Heineken gaat Mort Subite van Belgische bierbrouwerij Alken-Maes internationaal verkopen. Het bier zal in alle landen verkocht worden waar Heineken al actief is.

  25 jan 2018 bij Nieuws

 • Bier in blik

  Beer Can Appreciation Day 2018

  Het is vandaag Beer Can Appreciation Day. Het is vandaag namelijk precies 83 jaar geleden dat er voor het eerst bier in blik werd verkocht. Dit gebeurde destijds in de Verenigde Staten. 

  24 jan 2018 bij Nieuws

 • Zeer bekend Bourbon barrel aged bier van Goose Island

  Vatgerijpte whiskeybieren in gevaar

  Vatgerijpte whiskeybieren lopen gevaar door een tekort aan bourbonvaten. Door de wereldwijde grote populariteit van Bourbon whiskey is de productie van vaten niet meer te volgen. 

  23 jan 2018 bij Nieuws

 • Dutch Beer Challenge

  Inschrijving Dutch Beer Challenge 2018

  Op 21 maart 2018 wordt Rotterdam voor de vierde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vierde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan plaatsvinden in debatcentrum Arminius.

  22 jan 2018 bij Nieuws

 • Amsterdamse Bierkaart: Allmouth van Pontus beste bier Amsterdam

  Allmouth van Pontus beste bier van Amsterdam

  De Allmouth van Pontus is verkozen tot beste bier van Amsterdam. Tijdens de Amsterdamse Bierkaart werden er 43 bieren geproefd afkomstig van 22 Amsterdamse brouwers. 

  19 jan 2018 bij Nieuws

 • Eanske bieren header

  Eanske Bier komt straks echt uit Enschede

  Brouwerij Eanske krijgt dit jaar een eigen bierbrouwerij in Enschede. Het bier wordt nu al ongeveer vijf jaar gebrouwen, maar dit gebeurt bij brouwerijen buiten Enschede. 

  18 jan 2018 bij Nieuws

 • brouwhoes header

  Brouwhoes Bier Experience

  Voor een bijzondere 'bier experience' hoef je niet meer af te reizen naar Amsterdam. De achterhoek krijgt namelijk haar eigen bier belevingscentrum. De 'Brouwhoes Bier Experience' biedt een interactieve reis door het brouwen van bier. 

  17 jan 2018 bij Nieuws

 • Bird brewery bieren header

  Bird Brewery Collab Tour

  Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. 

  16 jan 2018 bij Nieuws

 • Bierfabriek lanceert bieren op fles

  Bierfabriek lanceert bier op fles

  Biefabriek heeft tijdens Horecava 2018 met trots haar bieren op fles gepresenteerd. Tot die tijd was het bier van de Bierfabriek exclusief op één van de drie locaties te drinken.

  15 jan 2018 bij Nieuws

 • Björn van der Doelen als Sjefke Vaeren voor #Carnavalvrij

  Bavaria wil #carnavalvrij

  Bavaria komt op voor alle carnavalliefhebbers met #carnavalvrij. De brouwerij uit Lieshout wil dat carnaval tot de officiële feestdagen gaat behoren, zodat iedereen er vol van kan genieten.

  15 jan 2018 bij Nieuws

 • NAC-supporters drinken wel heel veel bier

  NAC-supporters drinken wel heel veel bier

  We zijn er allemaal wel mee bekend dat er tijdens een voetbalwedstrijd niet zuinig wordt gedaan met het bier. Maar de supporters van Bredase voetbalclub NAC gingen toch een stapje verder.

  13 jan 2018 bij Nieuws

 • Mitra start bier van het jaar verkiezing

  Mitra start bier van het jaar verkiezing

  Al enkele jaren lichten Mitra en Bier! magazine elke maand een bepaald speciaalbier uit. Sinds dit jaar krijgt dit bier de titel ‘bier van de maand’. Dit bier krijgt volop aandacht en is dit jaar ook in de race voor 'bier van het jaar'.

  12 jan 2018 bij Nieuws

 • NK Biertappen 2018: Winnaar Frank Bruin

  Beste biertapper van Nederland: Frank Bruin

  Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee tapte het beste biertje tijdens het NK Biertappen op de Horecava. Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2018.

  12 jan 2018 bij Nieuws

 • Tramp Stamp

  Tramp Stamp: the perfect guilt-free bier

  Verwelkom Tramp Stamp, de nieuwste toevoeging aan de Brouwerij Frankendael familie. Een kleine viering van dit nieuwe bier vindt plaats op 18 januari 2018 bij House of Watt in Amsterdam

  11 jan 2018 bij Nieuws

 • Jeroen Free met zijn Session IPA

  Nieuw Brand speciaalbier: Session IPA

  Brand en thuisbrouwer Jeroen Free presenteren Brand Session India Pale Ale (IPA) 3,5%, het nieuwste speciaalbier uit de Brand brouwerij. Jeroen Free won afgelopen zomer de Brand Bierbrouwwedstrijd.

  10 jan 2018 bij Nieuws

 • Brothers In Law porter header

  East Coast Porter van Brothers in Law

  Brothers In Law Brewing is gestart door de drie brouwende zwagers Felix, Tim & Tim. Ze houden van experimenteren met oude en nieuwe stijlen en ingrediënten, maar het eindresultaat moet wel onmiskenbaar bier blijven.

  10 jan 2018 bij Nieuws

 • 't IJ brouwt Geniet & Geef bier 2018

  't IJ brouwt Geniet & Geef bier 2018

  Brouwerij ’t IJ brouwt dit jaar het Geniet & Geef bier. Het wordt een typisch IJbier, stevig en toch goed doordrinkbaar. Vol en toch fris en dorstlessend, zegt Patrick Hendrikse van de Amsterdamse brouwerij 't IJ.

  10 jan 2018 bij Nieuws

 • Nederlands bier

  Wie brouwt het beste 'Nederlands Nieuwe' bier?

  BIERburo bestaat 10 jaar en daagt brouwers daarom uit om het beste 'Nederlands Nieuwe' bier te brouwen. ‘Nederlands Nieuwe’ is een nieuw bier dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij. 

  9 jan 2018 bij Nieuws

 • Scelling 4 header

  Een nieuw jaar, een nieuw bier: Scelling 4

  Terschelling Bieren start 2018 gelijk goed! De brouwers op het eiland hebben een weizen ontwikkeld met bijpassend glas om het jaar fris te kunnen beginnen. Het bier heet Scelling 4.

  8 jan 2018 bij Nieuws

 • Heineken Blade tap

  BLADE biertap voor horeca

  BLADE is het nieuwe tapsysteem van Heineken en is perfect voor ondernemers - van bareigenaren en kleine restaurants tot foodtrucks en hotelbars - die behoefte hebben aan een gebruiksvriendelijke tapinstallatie tegen lage kosten met weinig onderhoud, én die toch de beste bierbeleving biedt.

  8 jan 2018 bij Nieuws

 • Bruinen Os is bier van de maand

  ABT bier van de maand: Bruinen Os

  Bruinen Os van Brewery John Martin & Timmermans is het ABT bier van de maand januari en is nu verkrijgbaar bij alle ABT cafés. Het is een Belgische Ale met 8% alcohol.

  4 jan 2018 bij Nieuws

 • The Beerchase Groningen: Estafetteloop met om de 200 meter een biertje.

  The Beerchase Groningen: Estafetteloop met om de 200 meter een biertje.

  Als je een student bent en van bier houdt dan wordt je hier helemaal wild van. 18 januari 2018 gaat het gebeuren om 19:00 tot 23:00 in het Sterrebos te Groningen. De gezelligste hardloopwedstrijd van Noord-Nederland: The Beerchase. Niet zomaar één, maar een teameditie!

  28 dec 2017 bij Nieuws

 • Captain Blackbird van Bird Brewery uitgeschonken

  Bird Brewery lanceert nieuwe special

  Bird Brewery lanceerde afgelopen week een Imperial Vanilla Stout. In Captain Blackbird, hun derde special dit jaar, staat vanille centraal. Het geeft het bier een zachte, volle smaak die heerlijk past bij de koffietonen en donkere mouten.

  27 dec 2017 bij Nieuws

 • Grolsch Vatgrijpte Tripel Header

  Grolsch Proeverij Vatgerijpte Tripel

  Het nieuw bier uit de Grolsch Proeverij serie is volgens Grolsch het meest bijzondere bier van 2018. Het is een combinatie van verschillende eigenschappen wat bier erg bijzonder maakt.

  21 dec 2017 bij Nieuws

 • Walhalla speciaalbier

  Voortgang Walhalla brouwerij & proeflokaal

  De Amsterdamse brouwerij Walhalla verhuisde in 2017 naar een groter pand en hadden een succesvolle crowdfunding. Er wordt vooruitgang geboekt met de bouw van de brouwerij en het proeflokaal.

  21 dec 2017 bij Nieuws

 • Walhalla Craft Beer

  Voortgang Walhalla brouwerij & proeflokaal

  De Amsterdamse brouwerij Walhalla verhuisde in 2017 naar een groter pand. Er is al flinke vooruitgang geboekt met de bouw van de brouwerij en het proeflokaal.

  21 dec 2017 bij Nieuws

 • Jan Albers brouwer op cruiseship

  Brouwen op een cruiseschip

  Een drijvende brouwerij: Jan Albers uit Duitsland brouwt op een cruiseship in de Middelandse Zee. Je vraagt je af: hoe doet hij dat en heeft het brouwsel een bijzondere zoutsmaak?

  20 dec 2017 bij Nieuws

Datum

Titel